Всеки, който си е имал работа с брокери на недвижими

...
Всеки, който си е имал работа с брокери на недвижими
Коментари Харесай

Брокери продават надежда на затънали с ипотеки, за да ги завлекат с няколко хилядарки

Всеки, който си е имал работа с брокери на недвижими парцели, не е удивен. Общо взето тези хора работят в изискванията на липса на какъвто и да е надзор, нямат си камара, не заплащат налози върху хонорарите си, не носят никаква отговорност. И всичко това в изискванията на неработещи институции, което е причина за подем на измамите.

Този път на прицел са хората с неприятни заеми, на които оказвам помощ, написа " Флагман ".

Схемата е следната:

Когато не си плащате заема, банката поема процедура за лишаване на ипотекираното имущество. Колкото по-късно потърсите помощ, толкоз по-тежки ще са следствията за Вас. В последна сметка не всеки се съветва в точния момент и идва момента в който ЧСИ нает от банката, изкарва на обмен Вашия парцел.

В множеството случаи този парцел се афишира на уеб страницата на ЧСИ-тата, който е обществено притежание. Оттук измамниците взимат данните и стартират да търсят притежателя. Как го намират – няма да разясня. Ще кажа единствено, че има по какъв начин.

И тук идват на ход продавачите на вяра. Правят среща със притежателя и му споделят, че са брокери и имат клиент за този парцел за висока цена. Проблемът бил, че би трябвало да се спре проданта, до момента в който се схванат с клиента. Не могат да покажат парцела на клиента, тъй като ще прескочи брокера, в случай че разбере, че парцела се продава от ЧСИ.

Имало някаква загадка и за мен процедура съгласно, която в случай че дадеш сумата „ Х” (около 1000 лева), която представлявала „ такса на ЧСИ”, проданта серпантина за известно време. Колко тъкмо не се споделя, само че било задоволително, с цел да се схванеш с клиента за твоя парцел.

Това можело да стане до 3 дни преди да се отворят предложенията от ЧСИ. Парите обаче ги предавате на кого? Точно по този начин – на брокера. Да не си мислите, че е по сметката на ЧСИ? Нееее, на брокера персонално. А той се „ задължава” с контракт. И контракт си измислили хората.



Проверих тази компанията в Търговския указател. Съществува такава и е заявила, че се занимава с недвижими парцели, различен е въпросът, че по този начин е структуриран този контракт, че да не можеш да имаш никакви искания.

Договорът не се изпраща по e-mail, очевидно с цел да не се наблюдава от кого тъкмо е изпратен, подписва се посредством прокурист, а не от шефа на компанията и комерсиалният разговор включва както истини, по този начин и полуистини за метода на работа на ЧСИ.

Целта е една – да се вземат някакви пари от човек, когато е най-лабилен и притиснат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР