Всеки, който поне малко се интересува от политика и е

...
Всеки, който поне малко се интересува от политика и е
Коментари Харесай

Пълната комедия Мая Манолова

Всеки, който най-малко малко се интересува от политика и е наблюдавал първия тур на тазгодишните локални избори в България, ясно е видял, че неодобрение от ГЕРБ има. То обаче въобще не е толкоз изрично, колкото го изкарват съперниците на партията на Бойко Борисов, а по места конюнктурата е такава, че хората гласоподават с извънредно мощен претекст за персони, които харесват и е реалност, че доста от тези хора са част от ГЕРБ.
Предвид към момента огромното въздействие на ГЕРБ, съперниците към този момент прибягват даже до комични опити да противодействат. Такъв е и следващият опит на Мая Манолова – индивидът, който тръби изключително мощно каква демократична опция е по отношение на настоящия кмет на София и лидер след първи тур Йорданка Фандъкова. След като мълча цяла предизборна акция по въпроса, в този момент Манолова разгласи във Фейсбук по какъв начин поддържа протестиращите против избора на новия основен прокурор. Засега това е Иван Гешев, само че процедурата не е приключена и би трябвало да има одобряване от президента. Ако президентът наложи несъгласие, Висш съдебен съвет отново би трябвало да се събере и да гласоподава.
" Не може от всички магистрати в тази страна да има единствено един претендент за основен прокурор. Извинявайте, само че това е насмешка с жителите... методът, по който беше определен основен прокурор, беше непрогледен и статуквото отпред с Бойко Борисов се презастрахова един ден да не понесе ударите на една самостоятелна правосъдна система. Толкова се застрахова, че даже не можа да направи фиктивно съревнование. Борисов споделя, че не желае да се меси в този избор – по какъв начин не го е позор да лъже хората в очите – та нали излъчените от него членове във Висш съдебен съвет гласоподаваха за Гешев. Всички знаем, че както и Фандъкова, по този начин и всеки един от ГЕРБ, не може да направи крачка, без той да им подреди... Хайде, питайте я нея какво мисли за избора на основен прокурор и дали й харесва да няма даже двама претенденти за една от най-важните позиции в страната. За страдание тя нищо няма да може да каже по този въпрос, тъй като нейният стопанин стои зад тази кандидатура и тя няма свободата да изкаже рецензия даже и да я мисли някъде надълбоко в себе си.

... За разлика от хората на ГЕРБ, аз не съм кукла на конци. Омръзна ми да се помирявам с по-малкото зло. Омръзна ми да ни мамят с интриги, а подмолно да си подреждат пешките като в този случай.... Сигурно съм, че в този момент от ГЕРБ ще ме обвинят, че по този начин се пробвам да привлека десните гласоподаватели. Отговорът е различен. С тази позиция желая да покаже на всички хора, които към този момент имат нетърпимост към игрите на статуквото на Борисов, че аз имам свободата да изразя тези думи, без да би трябвало да се допитвам до никого, тъй като аз съм свободен човек. "

Посоченото в кавички са думи на Манолова от Фейсбук страницата, основана в нейна поддръжка. И въпросът е единствено един - за какво Манолова се сети едвам в този момент да обърне внимание на този въпрос? Три дни преди изборите тя видя и заприказва за нещо, което мнозина виждат и знаят от месеци наред, че и години – процедурата за избор на основен прокурор е следена от ръководещите, а правосъдната система към момента е прекомерно подвластна от другите две управляващи и не може да се самоуправлява, което обрича върховенството на правото т.е. равенството пред закона. Законодателната знаем от кого е подвластна – този, който даже не върви в Народното събрание проформа дори, с цел да дава отговор на депутатски въпроси, а е министър председател на България.
Г-жо Манолова, в случай че искахте някой от тези, които вървят на митингите поради правораздаването, да ви повярва, трябваше доста по-отдавна да почнете да ги приказвате тези неща! Сега е просто обезсърчение – че няма да успехите Йорданка Фандъкова. И простата причина е, че Вие сте същата като нея, като нищо и по-лоша – към този момент го споделих в този материал, няма потребност да се дублирам. Нищо не се е трансформирало!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР