Всеки, който не се е съобразил с политическото решение на

...
Всеки, който не се е съобразил с политическото решение на
Коментари Харесай

Нинова официално: БСП не подкрепя Сотир Цацаров! Който го е гласувал за него носи лична отговорност

Всеки, който не се е съобразил с политическото решение на Българска социалистическа партия за неподкрепа за кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ и не е стимулирал особеното си мнение, носи персонална отговорност. Такава е позицията на управлението на левицата, която соцлидерката Корнелия Нинова разгласява и във фейсбук страницата си.

" По мотив гласуването на ръководител на КПКОНПИ и популяризираната погрешна информация, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ не е имала политическо решение, заявяваме, че на общо заседание на групата, извършено на 10.12.2019 година, с гласоподаване беше признато политическо решение – “не поддържаме кандидатурата на Сотир Цацаров “. Против това решение гласоподаваха единствено трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, алинея 4 на Правилника за организацията и активността на Народното събрание и да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание ", се споделя в позицията на ЛСП.

Според правилника на алените член 58 алинея 4 дава опция " на депутат, който има мнение, друго от това на ПГ, да го изрази в границите на 3 минути ".

Никой от гласувалите за Сотир Цацаров обаче не е направил обществено това. 

" Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята персонална отговорност ", заключва управлението на Българска социалистическа партия.

Припомняме, че през вчерашния ден Сотир Цацаров получи поддръжката на 165 народни представители, 30 бяха „ срещу “, а трима се въздържаха и той бе определен да оглави КПКОНПИ. Срещу него гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия, само че се оказа, че половината от социалистите са го подкрепили. 27 червени депутати са дали своят вот „ за “, макар че соцлидерката Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа нито една кандидатура, тъй като е срещу изначалния план на комисията и я назова „ мъртвородена “.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР