Всеки, който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й

...
Всеки, който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й
Коментари Харесай

Призив от РУО-Варна: Дарете парички вместо цветя за първия учебен ден!

 Всеки, който има предпочитание да поддържа Алекс в идното й лекуване, може да го направи, като паричките отделени за букет с цветя за първия образователен ден, може да подари за акцията в поддръжка на Алекс.

По този метод доста от цветята няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дни, а ще бъдат употребявани в поддръжка за сбъдването на една детска фантазия, и всеки от вас ще остане с удовлетворението, че е направил положително. И освен това, по този метод ще научим деца и на нравственост, съпричастност, щедрост и най-много на единност. Именно това е методът да покажем на децата, по какъв начин всеки с малко положително, обединено от всички в едно, се реализират невъзможни неща.

Такава акция бе направена за първи път в България през 2018 година на територията на община Бургас, която завърши извънредно сполучливо.

Организацията на работата, всяко учебно заведение може да направи по метод който счита за най-добре.

Най-успешно, акцията в Бургас е била извършена по следния метод:

Всеки класен началник подготвя кутия за дарения, на която може да залепи някой от афишите за акцията на Алекс, където са изброени и вероятните способи за поддръжка. След привършване на първия образователен ден събраните пари може да бъдат изпратени по дарителската сметката на Алекс, или за по-голямо улеснение, всички пари събрани от цялото учебно заведение, изпратени едновременно. Ако имате някакви терзания може и да ги предадете персонално на родителите на Алекс.

Ето и по какъв метод може да подкрепите Алекс:

Чрез подаяние по дарителска сметка - ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN: BG40CECB979040G7448700, BIC: CECBBGSF

ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777

https://dmsbg.com/12313/dms-alexandra-2/?fbclid=IwAR3_m_kEajzNMnFkjsDm4cQQekVBwFhx_WnUKS7L6WyLn4XUxd_ubZQCB-M

Helpkarma – да помогнем на Алекс да върви. https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-aleks-da-hodi-491?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign

 

PayPal: [email protected] титуляр: Венета Кръстянина (майка)

Това, че акцията има основани DMS номер и helpkarma, удостоверява истинността на акцията, тъй като в тези две организации, наложително се ревизират всички медицински документи както и офертите от лечебните заведения, и когато се удостовери истинността им от медицински лица, се задейства самата акция.

Ето и малко информация за Алекс и нейното заболяване:

Алекс е родена с рядката диагноза " Фибуларна хемимелия " - цялостна липса на дребен пищял и съкратен десен крайник с деформирани гален и ходило.

Лечението е оперативно, в няколко стадия и се прави най-успешно от доктор Пейли, Съединени американски щати Флорида.

Благодарение на помощта на стотици донори първият стадий от лекуването на Алекс приключи сполучливо през юли 2018 година.

Беше направена сполучлива промяна на глезена, изправяне на тибията и удължение на крачето с 5 см, след което Алекс мина през 7- месечна рехабилитация в Пейли институт. Първият стадий от лекуването ѝ продължи 10 месеца, които бяха извънредно сложни за нея и нас. Но тя не един път потвърди, че е воин и се оправи съвършено с всяко предизвикателство. Няма да скрием от вас, че през този интервал имаше и доста сълзи и болежка, само че след постигнатия резултат се видя, че всичко си е заслужавало. И по този начин за малко дребната ни принцеса се радваше на доста игри с приятелчета, тичаше на воля с тях, а сега даже върви на детска ясла.

За страдание, с времето разликата сред двата и крайници продължава да нараства, което стартира от ново да затруднява ходенето.

След осъществен обзор през април 2019 година, при доктор Пейли, е избран и интервалът за продължение на лекуването ѝ който е плануван за есента на 2020 година

Поради липсва на средства се постанова да стартираме нова благотворителна акция. През този втори стадий от лекуването на Алекс, още веднъж ще бъде направена промяна на глезена и тибията и ще бъде удължено крачето със 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и по време на калцирането ѝ, лекуването ще продължи към 10 месеца.

След което ще стартира третия стадий от лекуването - на към 9-10-годишна възраст, който е заключителен.

През него ще се извърши още една интервенция и на двата крака- удължение с 8см. на десния крайник и прекъсване растежа на левия крайник, с цел да може в края на лекуването да се реализира оптимално равнене на двете крачета. Този стадий също ще продължи към 10 месеца.

От Фонда за лекуване на деца, има няколко отхвърли за подкрепяне лекуването на Алекс. Това е и повода да се обърнем към вас за помощ, тъй като се оказвате единствената ни вяра.

За довеждане докрай на лекуването на Алекс са нужни 787788 лева До момента има събрани 196000лв. Остава да съберем сумата от 592000 лева

Вярваме, че с вашата поддръжка още веднъж ще се осъществен нашите фантазии – Алекс да бъде едно обикновено разрастващо се дете, радващо се на детските игри наедно с другите деца.

Нека запазим нейната харизматична усмивка, която постоянно съумява да ни зареди с позитивна сила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР