Всеки, който е ползвал градския транспорт на Пловдив, знае в

...
Всеки, който е ползвал градския транспорт на Пловдив, знае в
Коментари Харесай

Кметът: Нямаме полезен ход с градския транспорт в Пловдив, чакаме системата на „Тикси“ за реформа

Всеки, който е употребил градския превоз на Пловдив, знае в какво положение е той.  Нередовни линии, голям брой дребни рейсове „ щъркели “, недоброжелателен личен състав, занемарен преносим състав и безредно построена маршрутна скица.
Прочетете още
Освен че Пловдив е единствената огромна община, в която градският превоз е частен, той към този момент доста изостава от градове като Бургас, Варна, Русе и Стара Загора.  Справянето с трафика и тапите в огромната си част зависят точно от градския превоз, тъй като при добра услуга и постоянни линии, доста от хората ще оставят колите си.

Кметът Костадин Димитров обаче не е оптимист това да се случи относително скоро. Пред TrafficNews  той помоли пловдивчани за повече самообладание в тази сфера, само че даде обещание, че ще работи интензивно за подобряването на положението му.

Към днешна дата обаче той призна, че няма потребен ход.

„ Проведохме няколко диалога – първо среща с всеки един транспортьор по настрана, повторно - трите превозвача дружно, трета  - още веднъж дружно.  В момента се опитваме да пренасочим една линия към различен транспортьор, който извършва по-добре курсовете и маршрутите си.

Ето да вземем за пример, линия 29 – пет пъти разговарях с Веселин Дошков, споделям му „ поеми си линията “,  той ми отвръща „ позор ме, неловко ми е “ и до там! Очакваме да освободи една линия от него, с цел да може да попълни състава на 29 и други нередовни линии.

Опитваме към момента с добър звук, не знам по кое време обаче ще пристигна санкционирането. Тук би трябвало да е ясно, че те изпитват съществени усложнения, най-много от липса на водачи. На процедура имаме взаимно схващане, само че не и усъвършенстване на услугата “, сподели градоначалникът. Той добави, че се чака новата електронно-билетна система на „ Тикси “, която ще проработи през лятото на 2024-а.

Тогава ще е ясно какви са приходите, какъв е пътникопотокът, коя линия е нерентабилна, като тогава може да се направи цялостна промяна на маршрутната скица.

Относно развиването на общински градски превоз с екологични рейсове през сдружението  „ Екобус – Пловдив “, кметът съобщи, че това е дълъг развой.

„ Сега сме в началната фаза за опция за присъединяване през оперативни стратегии. Голямата цел е да закупим електробуси за 1-2 линии. За някои политики имаме  бързи дейности, само че тук  пътят ще е дълъг, настрана желая да засилим екипа в Община Пловдив в тази сфера “, сподели кметът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР