Всеки, който е пожелал да се ваксинира, е получил необходимото

...
Всеки, който е пожелал да се ваксинира, е получил необходимото
Коментари Харесай

Два вида секции за гласуване в болниците

Всеки, който е поискал да се имунизира, е получил нужното подпомагане. Отзивите измежду членовете на СИК са позитивни . Това съобщи представителят на ЦИК Димитър Димитров на постоянния брифинг на комисията.

Ваксинира се редовно с " Пфайзер ". Желаещите да се имунизират към този момент са го създали с първа доза. Ваксинирането не се осъществя централизирано от ЦИК, а по места от РИК взаимно с районните здравни служби.

Димитър Димитров посочи, че 60 сантиметра ще бъде дълга бюлетина за гласоподаване на изборите. Няма нещо изключително и ЦИК ще я покаже сега, в който получи първите отпечатъци и свитъци.

Тече узаконяването на машините, като ЦИК е привлякла външен специалист, който да съставлява комисията. В идващите няколко дни би трябвало да стартира акция, в която ще се включат представители на публичния съвет на ЦИК, с проява на обществени места по какъв начин тъкмо да се гласоподава с машините. Трябва да се реализира сделка по какъв начин ще се съхраняват, по какъв начин ще се употребяват и кой ще носи отговорност за машините. До 10 дни ЦИК ще има окончателния отчет на институциите, заети със узаконяването на машините.
 ЦИК записва
ЦИК записва " Български хелзинкски комитет " за наблюдаващ на вота

Определи печатницата на Българска народна банка за реализатор на публичната поръчка за направа и доставка на хартиените бюлетини

Отрязъците от машините за гласоподаване ще се съхраняват в специфични кутии, само че дали ще се броят, ще бъде конкретизирано в края на актуалната седмица.

" По предварителни данни хардуерът може да се смята за сертифициран, само че узаконяването на софтуера не е толкоз обикновена работа ", изясни Димитров.

В лечебните заведения ще има два типа секции - за стационарно заболели и за болните с COVID-19, уточни Цанева. ЦИК интензивно записва неправителствени организации като наблюдаващи, социологически организации, които ще правят изследвания за екзитпол, както и одобрение поръчки и контракти по медийни пакети.
 Снимка 522410
Източник:

В чужбина, където се чака да има повече българи, ще бъдат направени опити за повече секции с повече от една кабина . Тепърва се разискват разновидностите, с цел да могат да гласоподават всички.

Общ брой на секциите зад граница към момента няма, само че със " сигурност ще бъдат много ", сподели Цанева.

ЦИК са разгледали две тъжби против ГЕРБ от страна на Българска социалистическа партия, с които упрекват премиера Бойко Борисов в харчене на държавни пари за предизборна акция, като жалбите не са получили болшинство. Жалбата против Воля-НФСБ също не е получила нужното болшинство за разглеждане.
 Българска социалистическа партия сезира ЦИК и Съвет за електронни медии за харчене на държавен запас за изборите
Българска социалистическа партия сезира ЦИК и Съвет за електронни медии за харчене на държавен запас за изборите

Борисов необмислено погазвал разпоредбите, залегнали в законодателството ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР