Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне

...
Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне
Коментари Харесай

Ирански генерал: Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне неудържимо

Всеки спор в региона на Залива може да се разрасне неудържимо, съобщи за организация Фарс ирански военачалник, представен от Ройтерс.

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е отменил боен удар в отговор на свалянето на американски дрон от Иран, тъй като е можело да бъдат убити 150 души. Тръмп даде да се разбере, че е подготвен на разговор с Техеран. Вчера Иран съобщи, че ще реагира твърдо на всяка опасност за него.

"Ако в региона избухне спор, никоя страна няма да е способна да управлява обсега и времетраенето му ", съобщи военачалник Голамали Рашид.

"Американското държавно управление би трябвало да работи отговорно, с цел да отбрани живота на американските бойци, като заобикаля неуместно държание в региона ", добави той.

Съюзникът на Съединени американски щати Израел, който от дълго време заплашва да нанесе удари по ирански нуклеарни обекти, прояви схващане към позицията на Тръмп поради акцията му на дипломатически напън върху Техеран.

"При цялото почитание към обстоятелството, че на 150 иранци бе спестена жестока орис, същински значимото нещо е американската политика, която служи на ползите на света и на Израел, като пречи на Иран да се снабди с нуклеарни оръжия ", съобщи израелският министър за районното съдействие Цахи Ханегби.

Той обаче позволи, че към момента е допустимо Вашингтон да удари иранците при провокация против Съединени американски щати в Залива.

Ирански депутати скандираха "Смърт на Америка " на парламентарна сесия, в която заместник-председателят на Народното събрание Масуд Пезешкиан упрекна Съединени американски щати, че те са "истинският международен терорист ".

"Америка е същинският терорист в света, като сее безпорядък в всякакви страни, дава усъвършенствани оръжия на терористични групировки, основава неустановеност и все пак споделя: "Елате да преговаряме ", сподели Пезешкиан при започване на съвещанието, което се предаваше онлайн по държавното радио.

"Смърт на Америка ", скандираха мнозина депутати.

Това скандиране постоянно се повтаря в Иран от революцията през 1979 година, която смъкна шаха, подкрепян от Съединени американски щати. Преди няколко седмици Тръмп сподели в телевизионно изявление, че иранците "не са крещяли "Смърт на Америка " напоследък ", отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР