Всеки, които е сядал за волана на автомобил, произведен през последните няколко

...
Всеки, които е сядал за волана на
автомобил, произведен през последните
няколко
Коментари Харесай

Кои бордови системи разсейват най-малко и кои най-много

Всеки, които е сядал за кормилото на автомобил, създаден през последните няколко години знае, че огромна част от тях идват оборудвани с впечатляващи интегрирани бордови системи. Макар че предлагат съществено преимущество на пътя с добавени функционалности и ръководство с докосване, глас и даже с жестове, тези инфо-комуникационни, навигационни и климатични системи съставляват и риск, в резултат на нуждата за отделянето на вниманието и погледа от пътя.

От британското издание WHAT CAR? (www.whatcar.com) публикуват резултатите от интересно проучване, в което подреждат в ранглиста 20 бордови системи на отделните производители и модели въз основата на степента на резсейване, което постановат по време на тяхната приложимост. Оценките са дадени въз основата на шест "упражнения ", осъществяване за време, в това число смяна на настройката на климатичната апаратура, увеличаването на маршрута на навигационната система, смяната на радиостанция и други.

Като победител в изследването, от WHAT CAR? посочват бордовата система iDrive на BMW, която подсигурява най-ниската степен на разсейване от страна на лидера по време на използването си.

В Топ 10 влизат също по този начин предложенията на Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Mazda, Volkswagen, Ford, Hyundai, Opel/Vauxhall и Skoda, а в дъното на класацията е бордовата система на MG.

От WHAT CAR? разясняват, че изследването е демонстрирало това, че бордови системи с физически контролери и бутони са значително по-малко разсейващи от тези, които могат да бъдат достъпени единствено чрез чувствителен на досег екран. От изданието споделят, че при някои от дигиталните системи, нужното за въвеждането на нов параметър време е било съвсем два пъти по-голямо в сравнение с това при физически контролни уреди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР