Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с разяснения

...
Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с разяснения
Коментари Харесай

Искът за обявяване в ликвидация на Олимпик влиза в съдебната зала в Никозия утре

Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с уточнения за процедурата, която следва

Искът за оповестяване в разпродажба на " Олимпик ” влиза в правосъдната зала в Никозия на следващия ден. Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с уточнения за процедурата, която следва, условията и изискванията за подаване на исковете, заяви пред БНР краткотрайният ликвидатор Павлос Накузи.

Първият период, значим за клиентите на " Олимпик ”, стартира да тече след обнародването на правосъдното решение за оповестяване на сдружението в разпродажба в Официалния вестник на Република Кипър. Възможно е на идното съвещание в сряда да бъдат подадени възражения против самата разпродажба или против непрекъснатия ликвидатор, който би трябвало да бъде назначен от съда, а ще бъде номиниран от Гаранционния фонд на Кипър. Ако няма нови претенции, съдът ще продължи с процедурата, само че самото решение се чака дни по-късно.

Потърпевшите от банкрута на компанията ще имат 35 дни от деня на обявяване на решението да подадат своите искове за компенсации или възобновяване на сумите по предварително прекратените застрахователни полици, като срокът може да бъде удължен от ликвидатора.

Всеки клиент на " Олимпик ” в България и Кипър ще получи персонално писмо, на адреса, който е дал в компанията, с което ще бъде известен какво следва да направи, уточни пред БНР краткотрайният ликвидатор Павлос Накузи. В това писмо ще бъде дадена подробна информация за процедурата, условията и периодите за подаване на желае, както и формулярът, който би трябвало да бъде запълнен.

Всички кредитори от България и Кипър ще бъдат включени в общ пул и те ще бъдат третирани равнопоставено, в транспарантна и обективна процедура, увери Накузи. За угаждане на исковете няма значение времето на тяхното подаване, обясни той.

Дължимите заплащания ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове. Според специалисти се обрисува дълга и нелека процедура, която може да отнеме и над 5 години.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР