Всеки иска да яде качествени и пресни продукти, но не

...
Всеки иска да яде качествени и пресни продукти, но не
Коментари Харесай

10 съвета, за да запазите храната по-дълго прясна

Всеки желае да яде качествени и пресни артикули, само че не всеки може да пазари всеки ден. Ето за какво е неизбежно да съхраняваме някои артикули по-дълго. Ето няколко трика, които ще ви оказват помощ да съхранявате продуктите, без да губят свежестта си.

1. За да запазите млякото, замразете го

Ако сте купили литър мляко и по-късно замивате на отмора, не е нужно да го изхвърляте. То няма да се скапе, в случай че го замразите във фризера. Излейте единствено малко от него, тъй като размерът се усилва при заледяване. Млякото може да стои във фризера сред 4 и 6 седмици. Размразете в ледник и разклатете добре преди приложимост.

2. Замразете яйцата в форма за лед

Понякога не можем да използваме яйцата, до момента в който са пресни, или са ни останали единствено жълтъци или белтъци. Те могат да бъдат замразени. Разбийте и изсипете във форма за лед, като добавите в сместа малко сол или захар (това ще резервира текстурата им). След което използвайте, когато ви трябват.

3. Замразете останалия сос за готвене

Изостаналият сос е различен претендент за заледяване. Излейте го в хладилен плик и го оставете във фризера. До час към този момент ще можете да го режете на части и да добавяте към ястията, когато има потребност.

4. Листата от маруля, увити в кухненска хартия, остават по-дълго свежи

Марулята може да остане свежи и хрупкави цяла седмица, в случай че я увиете в кухненска хартия. Излишната влага ще попие в кърпата и листата няма да омекнат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР