Всеки има своите страхове, свързани с бъдещето или миналото. Някои

...
Всеки има своите страхове, свързани с бъдещето или миналото. Някои
Коментари Харесай

10-те най-големи страхове на американците

Всеки има своите страхове, свързани с бъдещето или предишното. Някои по този начин и не съумяват да се отърват от манията си, че под леглото им има страшилище, до момента в който други се тормозят дали ще се оправят с провокациите на живота в бъдеще. Интересно прочуване на университета в Чапман, Съединени американски щати, класира страховете на американците. Най-общо казано те се опасяват повече от новите технологии и държавното управление, в сравнение с от духовете и зомбитата.

 10-те най-големи страхове на американците Инфограма: huffingtonpost.com

В проучването са взели участие близо 1500 души от цялата страна и в него били изброени 88 типа боязън. От получените данни личи, че 58% от жителите на Съединени американски щати изпитват боязън от корупцията в държавното управление, а съвсем половината от запитаните се боят от кибертероризъм и от източването на персонална информация от държавни и частни служби. Едва 4,2 на 100 от американците биха изпадали в суматоха от това какво ще кажат другите за метода им на обличане.

Сред 10-те най-големи страхове на янките попадат терористичните офанзиви, биологичните войни, кражбите на идентичност, икономическата съсипия, безпаричието и измамите с кредитни карти. Сред естествените стихии, предизвикващи най-големи кошмари при запитаните (34%) не попадат ураганите и земетресенията, а разпространяването на рискови заболявания. Едва 9,7 на 100 от участниците в анкетата се страхували от духове, а 8,5% – от зомбита.

 10-те най-големи страхове на американците Инфограма: huffingtonpost.com

1. Корупцията в държавното управление – 58%

2. Кибер тероризъм – 44,8%

3. Корпоративно следене на персонална информация – 44,6%

4. Терористичните офанзиви – 44,4%

5. Източването на персонална информация от държавни служби – 41,4%

6. Биологична война – 40,9%

7. Кражба на идентичност – 39,6%

8. Икономически колапс – 39,2%

9. Бедност и безпаричие – 37,4%

10. Измами с кредитни карти – 36,9%10-те най-големи страхове на американците

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР