Всеки има право и е свободен да вярва или да

...
Всеки има право и е свободен да вярва или да
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: От църква зараза не е тръгвала

Всеки има право и е свободен да има вяра или да не има вяра в Бог. Не може, обаче, човек да споделя, че е набожен, а да упорства да се затворят църквите за празниците. Ние почитаме избора на всеки. Никого не караме на мощ да идва в храма, само че дано не се лишава тази опция на искащите да участват на богосложението, съобщи ловчанският митрополит Гавриил пред " Нова телевизия ".

" Винаги е имало заболели от някаква болест, само че от църквите в никакъв случай не е тръгвала болест. Уверен съм, че с божията помощ и тази година всичко ще мине добре ", сподели още той.

В навечерието на Цветница и Великден министър председателят се срещна с патриарх Неофит и представители на Светия Синод. На срещата бяха обсъдение ограничения за сигурност в църквите и манастирите по време на изключително състояние. Взети бяха и решенията да не се върви до Йерусалим за Благодатния огън, както и да не се раздават върбови клончета на Цветница. Митрополит Гавриил разкри, че му е било мъчно да направи и двете отстъпки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР