Всеки има право да протестира и това е правилно. В

...
Всеки има право да протестира и това е правилно. В
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Протестът срещу Наредба Н-18 се политизира

Всеки има право да стачкува и това е вярно. В случая, беше за Наредба Н-18, най-малко по този начин се разгласи. Тези митинги започнаха, макар че през вчерашния ден уредниците споделиха, че са постигнали избран разговор с държавното управление. Днес самите те споделят, че настояванията са им стопански. В един миг на митинга стартира да се вика " Оставка ", този митинг се политизира. Ние търсим решение на казуса, или търсим промяна на държавното управление, попита министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването " Още от деня ".

Според него проблем в бранша има и той е явен, по тази причина би трябвало да има разговор. " Преди година имаше проблем и с горивата, ето преди две седмици законът мина. Когато има разискване, взаимни отстъпки, разговор с всички заинтригувани, се намира най-правилното решение, дали е най-хубавото не споделям, само че е компромисно, и законът към този момент е в действие. Същото би трябвало да се направи и в този момент, само че би трябвало да се разграничат политическите претенции от действителните претенции на хората в обществото ", разяснява министърът.

Относно вота на съмнение през днешния ден той съобщи, че това, че държавното управление остава в ръководство, само че това не значи, че би трябвало да се затвори страницата. " Има доста тематики и по вода, и по околна среда и аз мисля, че би трябвало да продължаваме да приказваме ", добави министър Караниколов.

По отношение на водната рецесия в Перник той съобщи, че арестите по никакъв метод няма да докарат вода в града. Той беше безапелационен, че не намира своя виновност или отговорност по този проблем.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: Ние нямаме нито един обект от Министерството на стопанската система, който имаме някакво стопанисване или ръководство. Ние имаме ангажимент да ремонтираме избран брой язовири, които общините не могат да стопанисват, само че това несъмнено не са този тип язовири за питейно-битови потребности. От тази позиция, не смятам, че имам виновност за тематиката в Перник.

Според министъра бедата в Перник не е разследване на едно деяние или безучастие. " Това са неща, които там са се случвали и е вървял един развой и е катализирал години наред, само че значимото е, че ние сега виждаме един огромен проблем - тъй като до момента гледахме да държим язовирите най-много на 60 % размер, тъй като ставаха наводнения. Масово при тази неуравновесеност ние взимахме решения да се смъкват язовирите, сега виждаме, че това не е решение и би трябвало да реализираме един доста сериозен мониторинг - не какво става вътре в градовете във ВиК, а още откъдето потегля водният запас ", добави Караниколов.

Според него е доста значимо да се сътвори система за мониториг и ръководство на водата като запас, да се влага в проучвания, в науката. Той беше безапелационен, че експерти има, само че различен е въпросът дали са ги употребявали.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР