Всеки има право да номинира и подкрепя когото си иска.

...
Всеки има право да номинира и подкрепя когото си иска.
Коментари Харесай

Медицински специалисти на пореден протест

Всеки има право да номинира и поддържа който си желае. Аз съм в Стара Загора, с цел да поддържа митинга на медицинските сестри и това е тематиката на деня . Така националният омбудсман Мая Манолова разяснява дадената поръчка от БСП  за поддръжката й като претендент за кмет на София.
 митинг медицински експерти Стара Загора Dariknews.bg
В Стара Загора Манолова бе на протестното шествие на медицинските експерти . Натовареният график и натискът, който оказвали шефовете на здравните заведения, бил повода на днешния митинг да излязат едвам 30-тина сестри, част от които показаха терзание от този факт. „ В кой век живеем, обикновено ли е в сякаш демократична България да се питаме имат ли право или не медицинските сестри? Хората се опасяват, пазят мизерната си заплата. Това са съсловни претенции и опитът да бъдат мачкани би трябвало да бъде наказан. Аз няма да го разреша, тъй като това са конституционни нарушавания ”, съобщи националният омбудсман.
 митинг медицински експерти Стара Загора Dariknews.bg
Едно от главните претенции и на днешния митинг на здравните служащи бе за единна стартова заплата за медицинските сестри в страната. „ Не мисля, че в 21 век е обикновено един чистач в чужбина да получава повече пари от хора, които имат дипломиран труд и дълготраен стаж като медицинските сестри. Понякога се срамя да кажа, че съм от България, тъй като хората в Европа ни свързват с корупция, което е безобразно и смешно ”, изясни поддръжката си за днешния митинг млада жена, която работи в Германия.-->
 митинг медицински експерти Стара Загора Dariknews.bg
Преди шествието, медицинските сестри още веднъж обявиха настояванията си, част от които са за почтено възнаграждение, против неприятните условия на труд, за смяна в категорията труд .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР