Всеки има право да изразява гражданската си позиция - това

...
Всеки има право да изразява гражданската си позиция - това
Коментари Харесай

Гешев за протестите: Една олигархична група, която се притеснява от закона, не иска да съм главен прокурор

Всеки има право да показва гражданската си позиция - това разяснява в Русе Иван Гешев във връзка на митингите против избирането му за повторно от Висш съдебен съвет за основен прокурор на България, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му в България има постоянно митинги за нещо, като това значи, че има гражданска позиция.

" Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че митингите са огромни, а други, че не са толкоз огромни, че има към 100 индивида, да вземем за пример. Въпрос на позиция - всеки вижда каквото желае ", сподели Гешев.

По думите му някои от тези, които стачкуват, откровено имат вяра, че по някакви аргументи са прави, само че други пазят избрани ползи, наранени от работата на прокуратурата по използване на закона.

" Проблемът е, че една група политико-икономическа, олигархична, която се тормози от закона, тъй като няма практиката да съблюдава закона, просто не желае да има избор, на който на нея не й харесва. Става въпрос за непоследователност ", сподели Гешев.

По думите му няма по какъв начин всички да харесват един основен прокурор.

" Ако ме харесват като основен прокурор, това значи, че нещо не е наред, тъй като работата на прокурора е да ползва закона в наказателното гонене. Така един кръг от хора, които не съблюдават закона вследствие на дейностите на прокуратурата, няма да харесват основния прокурор ", сподели Гешев.

На въпрос дали е вярно, че има единствено един претендент за тази висока служба, Гешев съобщи, че това не опонира на закона. Той даде и още образци, при които е имало по един претендент за висока служба, само че никой не е повдигнал въпроса тогава. Според него става дума за двойни стандарти.

" Просто един кръг хора, вие ги наричате олигарси, и съответният медиен кръг, който е към тях - стопански, политически, просто са срещу този избор, срещу тази процедура и срещу прокуратурата ", сподели Гешев.

По думите му в последните три години прокуратурата е работила изключително интензивно, като са били наранени " големи стопански, финансови и всевъзможни други ползи, в случай че щете и политически ".

Гешев разяснява и отвореното писмо на съдии от страната, публикувано преди няколко дни. Той съобщи, че не счита да се извинява на някой за това, че този някой няма възприятие за комизъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР