Всеки има периоди, в които го мързи повече, в които

...
Всеки има периоди, в които го мързи повече, в които
Коментари Харесай

7 начина да се преборите с мързела на работа

Всеки има интервали, в които го мързи повече, в които часовете като че ли се влачат, а отговорностите наподобяват безкрайни и досадни. Ако подобен интервал се съчетае с крайния период на значима задача, имате сериозен проблем. От блога marcandangel.com обаче описват за няколко техники, които ще ви оказват помощ да се преборите с мързела.

1. Напълно разберете същинските последици от това да мързелувате на работа. Ако не ви се работи, има огромен късмет да не изпълнявате изцяло служебните си отговорности. Ако не ги изпълнявате, не си вършите работата и в един миг някой може да реши, че не заслужавате заплатата си.

2. Никога не губете взор върху цялата обстановка. Действително, да раздробиш огромен план в няколко по-малки е мозъка тактика за осъществяването му, само че помнете, че по този начин губите концентрацията си и поддържате себе си стимулирани за малко. Имайте поради, че малко мързел в този момент, неглежиране и дребни неточности могат да провалят сполучливия излаз на цялата, по-голяма задача.

3. Работете и за себе си. Често се случва способени и умни хора да не работят с цел да развиват себе си, а за някого. За своя шеф. Когато се случи работата да е доста малко (идват и такива дни), ги обгръща незаинтересованост, вместо да се възползват от освободеното време и да свършат нещо за себе си персонално, тъй че да се развият.

4. Установете планувано време за извършване на нещата, които ви разсейват. Ако работите от у дома да вземем за пример, евентуално се изкушавате да пуснете тв приемника. Ако сте в офиса – да ревизирате обичаните си осведомителни уеб сайтове. Как да преодолеете изкушението? Забранете си вършенето на тези неща, които ви разсейват и водят до намален потенциал на работоспособност, само че не си ги забранявайте. Блогърът Марк споделя, че е приел 16:00 ч. следобяд за момента от работния ден, когато си разрешава да се разсейва и преглежда уеб страниците, които са му забавни.

5. Мотивирайте себе си на глас. Разделете задачата, която би трябвало да свършите на няколко стъпки и по-късно, когато е комфортно, се мотивирайте, като си кажете избрани реплики високо на глас. Например „ Можеш да свършиш това! “, „ Тази стъпка е лесна! “, „ Ще свършиш това в точния момент! “, „ Досега планът върви добре “.

6. Вземате умствени и физически дейни почивки. Силно се предлага да се самовъзнаграждавате. Това усилва продуктивността. Излизайте от офиса. Разговаряйте с хора, които не са ви сътрудници. Гледайте филми и четете книги, които ви стимулират и въодушевяват.

7. Презареждайте тялото си с качествена храна. Вие сте това, с което се храните. Ако се чувствате зле физически, такава ще бъде и работата ви. Умът се нуждае е от най-малко 8 часа сън в денонощие и здравословна храна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР