Всеки има нужда понякога от малко повече късмет и разчита

...
Всеки има нужда понякога от малко повече късмет и разчита
Коментари Харесай

Пет предмета пазят дома от беди и носят късмет

Всеки има потребност от време на време от малко повече шанс и разчита на специфични предмети като подкови, четирилистни детелини или талисмани, с цел да получи това, което желае. Днес ви предлагаме още 5 предмета, с които освен може да украсите дома си, само че и да донесете за цялото домакинство повече добра сила, здраве и пари.

Слон

Слонът символизира мъдростта, силата, властта и стабилността. Фигурка на слон, ситуирана в дома, се счита, че носи шанс и пари на стопаните. Особено известен е в Индия и Тайланд, като там може да видите в съвсем всеки магазин слон с вдигнат хобот и гледащ към входната врата. Това се прави, с цел да носи пари и благополучие на притежателя, написа " България през днешния ден ".

Жълъди

Вярването, че жълъдите носят шанс и щастливо бъдеще, идва от Англия. То се заражда, когато по време на Норманското настъпление през 11-и век бойците всеобщо носят жълъди, вярвайки, че ги пазят от гибел. През вековете жълъдите, от които израстват огромни здрави дъбове, стават знак на развиването и растежа. В съвременни времена се счита, че те носят изобилие и символизират новия живот.

Бамбук

В Азия бамбукът е една от най-мощните притегателни сили за шанс. Вярва се, че както той пораства извънредно бързо, по този начин и в дома ви шансът ще нараства също толкоз близо. Може да си вземете предмет от бамбук, само че най-добре е бамбуково растение в саксия.

Костенурка

Както ирландците имат вяра, че слагането на конска подкова над вратата на дома носи шанс, по този начин и почитателите на фън шуй имат вяра, че черупка от костенурка или просто дрънкулка, поставени над външната врата, пазят дома от нечисти сили и несгоди.

Прасе

Неслучайно най-популярната форма на касичките за пари е прасенце. Тези животни се считат за знак на богатсвото. И това си има напълно разумна причина – в Средновековна Европа единствено богатите хора са можели да си разрешат да имат доста свине.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР