Всеки хранителен продукт в търговската мрежа трябва да е придружен

...
Всеки хранителен продукт в търговската мрежа трябва да е придружен
Коментари Харесай

В Закона за храните да има изисквания за качеството им, предлагат производители

Всеки хранителен артикул в комерсиалната мрежа би трябвало да е съпроводен от документ, препращащ към съществуването на наложителни условия към състава, характерностите и наименованиeто на продуктите. Тогава потребителите биха се ориентирали доста по-лесно, споделя в изявление за Българска телеграфна агенция Светла Чамова, ръководител на Съюза по хранителна индустрия.

И вместо да си купуват " вегетарианска луканка ", щом има името " луканка " на етикета, то той би трябвало да е артикул, изработен от месо, да има избрани характерности и съставът да е подобен, какъвто би се претендирал по даден документ, разяснява Чамова.

Тези промени би трябвало да залегнат в новия закон за храните, което да подсигурява минималните условия за качество, а това на процедура е връщане към старите държавни стандарти. Най-често популяризираните лъжи във връзка с българските храни е изказванието, че те са по-некачествени от вносните, споделя още Чамова.

" Редно е хората да употребяват това, което се ражда в тяхната страна. Редно е да консумираме домати, расли под нашето слънце, тъй като те са най-хубави за нашия организъм и най-качествени. Е, несъмнено, че ще си купим и други, само че да не забравяме, че Господ е направил за нас това, което е " родено " в България. Да не приказваме за това, че би трябвало да подпомогнем личната си стопанска система ", разяснява още Чамова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР