Всеки ход на САЩ за поставяне на нови ракети със

...
Всеки ход на САЩ за поставяне на нови ракети със
Коментари Харесай

Северна Корея: Ракети на САЩ в Азия са безразсъден акт на ескалация на напрежение

Всеки ход на Съединени американски щати за слагане на нови ракети със междинен обхват на деяние в Южна Корея може да провокира " нова студена война " и ескалираща конкуренция с въоръжаване в района, обявиха в сряда държавните медии на Северна Корея, представени от " Ройтерс ".

Този месец американският министър на защитата Марк Еспер съобщи, че поддържа слагането на ракети със междинен обхват в Азия , ден откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от контракта с Русия.

" Съединени американски щати уточни, че в този момент изследва проект за разполагане на ракети със междинен обхват на земя-земя в азиатския район и Южна Корея е посочена като място за разполагане ", добавя държавната организация KCNA на КНДР.
 Съединени американски щати продължава дипломатическите совалки за ракети със междинен обхват в Азия
Съединени американски щати продължава дипломатическите совалки за ракети със междинен обхват в Азия

Но страните сами ще вземат решение дали да ги сложат

" Това е необмислен акт на ескалация на районното напрежение , акт, който може да провокира нова Студената война и гонка за въоръжаване в района на Далечния Изток, за да се разпрострат нови нападателни оръжия в Южна Корея ", добавя севернокорейската медия.

Високопоставени американски чиновници настояват, че всяко разполагане на такива оръжия би лишило години .

Министерството на защитата на Южна Корея разяснява, че не е имало разискване за слагане на американски ракети със междинен обхват в страната и не е имало и желание да се преглежда такава концепция.

Северна Корея подлага на критика и скорошни стъпки за възстановяване на военни обекти в Южна Корея, където са ситуирани американските системи за отбрана THAAD, които са проектирани да прехващат балистични ракети.
 Ким Чен-ун: Новите ракетни тествания са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея
Ким Чен-ун: Новите ракетни тествания са предизвестие към Съединени американски щати и Южна Корея

Разузнавателните служби на Съединени американски щати и Южна Корея имат вяра, че КНДР е изпитала версия на съветската балистична ракета " Искандер "

" Сериозен факт е, че разполагането на THAAD е в сходство със тактиката на Съединени американски щати да разполага с огромни сили и да поддържа превъзходство в Североизточна Азия , а не да " защищава " Южна Корея от нечия " опасност ", допълват от КНДР.

През последните седмици Северна Корея организира серия ракетни проби , които дефинира като митинг против военно струпване в Южна Корея , както и против взаимните военни учения на южнокорейските и американските войски , ситуирани на полуострова.

Изстрелванията усложняват опитите за обновяване на договарянията сред договарящите от Съединени американски щати и Северна Корея по отношение на бъдещето на нуклеарните оръжия и стратегиите за балистични ракети на страната, които провокираха наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В публикацията се акцентира още, че " в случай че Сеул приключи разполагането на ракети THAAD и ракети със междинен обхват, Южна Корея ще се трансформира в плацдарм за нуклеарен удар върху КНДР и цел за офанзива на прилежащи страни, които не са съгласни с ролята на Съединени американски щати като международен хегемон ".
 Ким Чен-ун останал
Ким Чен-ун останал " доста удовлетворен " от ракетните тествания

Била е тествана изцяло нова оръжейна система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР