Всеки градинар се е сблъсквал с вредители и знае, че

...
Всеки градинар се е сблъсквал с вредители и знае, че
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за инсектицидите?

Всеки градинар се е сблъсквал с вредители и знае, че в този случай на помощ идват – инсектицидите. Това са препарати, които са предопределени да се оправят с нездравословните инсекти. Терминът е от латински - “insect ” (насекомо) и “cide ”(съкращение) и значи „ понижаване, унищожаване на насекомите “.

Ние предлагаме извънредно,на разнообразни марки, както и за всевъзможен тип вредители. Някои от тях са ориентирани тъкмо против избран тип – селективни, а други са за по-широк кръг от вредители. Според правилото си на деяние инсектицидите се поделят на: систематични, контактни, със стомашно-чревно деяние и фумиганти.

Според състава си те могат да бъдат химични (конвенционални) и биологични.

Химичните са основани въз основата на синтетични формули, а органичните съдържат растителни масла, мастни киселини от растения и микроорганизми. Те са екологични и не предизвикват щета на околната среда.

Точно към последния тип бихме желали да насочим Вашето внимание. Нашата компания „ Аграра “ е вносител на биопродуктите на испанската компания „ Биона “. В техния азбучник участва и огромно многообразие от артикули с биоинсектицидно деяние.

Специалистите, изследвайки флората, откриват, че съществуват растения, които имат прогонващ резултат към избрани вредители. И употребяват тъкмо този факт при създаването на Продуктите на Биона са напълно органични и включват в състава си да вземем за пример етерични масла, цитруси, коприва, Daphne gnidium и Pipper auritum и други

Защо да изберете биоинсектициди?

В последните години доста учени потвърждават, че когато използваме инсектициди ние в действителност вредим на природата. Наред с нездравословните инсекти, страдат и потребните. Например, унищожават се пчелите, като този факт е извънредно обезпокоителен. Затова и в последните години международната наклонност е да се ограничи използването на химични инсектициди и те да се заменят с екологична опция.

Това е и повода от ден на ден хора да насочват погледа си към безвредните биоинсектициди. Те са бъдещето. Създадени на основата на растителни екстракти, те са щадящи и екологични.

Други техни преимущества:

безвредниот органични продуктине са фитотоксичнибезопасни за пчелитемогат да се употребяват в биоземеделиетомогат да се ползват в къс интервал от времебез карантинен период

Основните терзания на стопаните да употребяват биоинсектицидите са свързани с тяхната успеваемост. Те се опасяват, че екоалтернативите са слаби и няма да имат същия резултат както стандартните препарати. Всъщност това въобще не е по този начин.

Доказано в практиката е, че те работят! Голяма част от нашите клиенти към този момент главно употребяват в градините си биоинсектицидите на Биона и са извънредно удовлетворени. Много зеленчукопроизводители също се довериха на биопрепаратите. Продуктите потвърдиха своето деяние и като предпазващи, употребявани за превантивна отбрана, и при към този момент появили се вредители. Още с първото използване резултатът им е забележим. Те работят както против ларвите, по този начин и против възрастните човеци. Справиха се с много мощни офанзиви на скакалци, молци, листни въшки при наши клиенти. Техните истории и позитивни отзиви за продуктите на Биона може да прочетете в

Освен това друго преимущество на натуралните артикули е, че можете да ги прилагате постоянно, без да се притеснявате, че ще навредите на реколтата и природата. Тъй като са безвредни при тяхното потребление няма карантинен период.

Още едно тяхно преимущество е, че в доста от продуктите са добавени и други потребни субстанции – аминокиселини, минерали, микроелементи, стимуланти на растежа, които от своя страна укрепват растенията, вършат ги по-силни и устойчиви на заболявания и на вредители.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР