Всеки говори за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация

...
Всеки говори за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация
Коментари Харесай

Ето колко точно вода трябва да приемаш всеки ден

Всеки приказва за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация срещу отичане. Чувствате се изтощени? Пийнете малко вода. Нуждаете се от повече сила? Водата е решението! И до момента в който няма рекомендация за точното количество вода, което би трябвало да приемате всекидневно, ето какво споделят диетолозите по въпроса.
Ако бъдете хидратирани вярно, ще увеличите енергийните си равнища, ще подобрите психическата си изясненост, ще подобрите храносмилането и ще помогнете на тялото си да прави милионите неща, които прави всеки ден, само че по-ефективно!
И по този начин, от какъв брой вода се нуждаем на ден?
Около половината от телесното ви тегло (в килограми) - в течни унции - е чудесна насочна точка. Ако тежите 79 кг, ще са ви нужни почти 88 унции вода дневно, което се разделя на към 11 чаши дневно (8 унции в една чаша).
Зависи от вашите цели, вашата активност, вашият климат и други неща, които въздействат на хидратацията, само че съгласно множеството диетолози 64-80 унции дневно е съвършен вид за множеството хора. Но би трябвало да се стремите към по-високи стойности в случай че сте дейни, живеете в топъл климат, пиете алкохол или желаете да отслабнете. За доста хора това количество унции се равнява на към половината от тежестта им в килограми или повече.
Досадно ли ви е да следите какъв брой вода пиете всеки ден? Ако не мерите какъв брой вода пиете всеки ден, погледнете цвета на урината си. Бледо жълто е задачата през целия ден и най-хубавата индикация за съответна хидратация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР