Всеки гласуващ ще получи смарт карта, която трябва да се

...
Всеки гласуващ ще получи смарт карта, която трябва да се
Коментари Харесай

Росица Матева: Машините за гласуване са напълно изправни

„ Всеки гласуващ ще получи смарт карта, която би трябвало да се сложи в машината със златистия чип нагоре. Картата не би трябвало да се пъха до дъно. След това бюлетината ще се пресъздава. На първата страница има 13 партии и обединения. Вдясно се намират преференциите. За да преминем на втора страница, натискаме бутона „ идващ ”. Преди да приключим гласуването може да се върнем обратно като натиснем бутона „ обзор ”. След като сме дали своят вот, ще получим квитанция, с цел да проверим, че изборът ни е верен и по-късно я пускаме в кутията ”, сподели представителят на ЦИК Росица Матеева по Нова телевизия.

Тя изясни и какво се случва, в случай че токът в дадена изборна секция спре.
 Вижте по какъв начин да гласувате с машина на парламентарните избори (ВИДЕО) Вижте по какъв начин да гласувате с машина на парламентарните избори (ВИДЕО)
В Плевен при огромен интерес минава пробното гласоподаване за идните парламентарни избори на 11 юли. Машината е обезпечена от РИК с д...

 „ Всяка машина има батерия, която може да издържи до 2 часа. Ако електричеството спре за повече време, ще има опция да бъде предоставена нова батерия. Към всяка секция ще има механик ”, разясни представителят на ЦИК.

По думите й машините не могат да прегреят и гласуването става доста бързо. Матева посочи, че картите, с които гласуваме, не трябва да се дезинфекцират, с цел да не бъдат развалени.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР