Всеки ги знае, защото всеки, първо, ходи на лекар; второ,

...
Всеки ги знае, защото всеки, първо, ходи на лекар; второ,
Коментари Харесай

Кои са най-алчните професии?

Всеки ги знае, тъй като всеки,
първо, върви на лекар;
второ, поддържа връзка с банки и банкери;
трето, минава горе-долу границата и поддържа връзка с митничари;
четвърто, кара кола и, като сгази лука, го спипват катаджии;
пето, пазари всеки ден и сърба с две ръце, ще не ще, попарата на прекупвачите;
шесто, блъска се за сякаш стоките с понижение по празниците -
а в последно време, с идването на Веждито (Рашидов) отпред на културния фронт (сега на стола му е неговият заместител и съмишленик), се яви и ново,
седмо - в действителност възобнови се остарялото, Живковското, глезене и коткане на по този начин наречената художествено-творческа интелигенция, която стартира да получава оптималната пенсия от 750 лв., тъй като, споделят от министерството, България била дребна страна и не можело да не си почита надарените хора! Супер логичност - да им е честито, кръв да им стане, едно време дитирамбиха за Партията, Людмила Живкова и баща ѝ, а в този момент дитирамбят за... За какво в действителност дитирамбят, какво славословят днешните културтрегери?! Май никой не може да даде позитивен, и основното безапелационен отговор - тъй като не се чува да славят и превъзнасят Бойко Борисов! А още по-малко пък Вежди Рашидов! Както постоянно, май дитирамбят съгласно случая и обстановката!
Но да караме подред. Първенството по лакомия и алчност държи - изключително в последно време - лекарското съсловие. Да ни простят актуалните Хипократовци, само че си е по този начин. Вече не може да отидеш на доктор - носът ти тече и леко покашляш - с по-малко от 10 лв.. Това - в кабинета в поликлиниката, а не дай си Боже да би трябвало да влезеш в болница - доживяхме лекари-специалисти да ти гледат не в гърлото, в рентгеновата фотография или в лабораторното проучване, а в ръцете - дължиш ли нещо, и какъв брой държиш! Иначе чакаш на опашка, а опашката е отново съгласно това - кой какъв брой държи и за какъв брой още може да се бръкне!
Следват ги банкерите - в случай че докторите се интересуват основно от банковите ти активи, то банкерите, от своя страна, имат грижата да зареждат докторите с клиентела. Справка - най-малко 4,3 милиарда лв. са всеобщо обраните пари с последна дата - в аферата КТБ; да не приказваме за цялата поредност от банкови афери през 1995-1997 година, когато българите изпищяха с всичките си спестявания в 17-те банкрутирали банки. Банкерите са хора със самочувствие, най-вероятно това от 97-ма, а и настоящето - с КТБ, назад на естественото, им дават криле, все по-нови и по-нови такси и банкови заплащания изненадват клетия инвеститор, и той, какво да прави, благият, заплаща ли, заплаща, че пари в дюшек към този момент било рисково да се държат, порасна ни културата... Да не приказваме за самоволното диригентство на лихвите - а те, знаем, са двупосочни. Едните, тези по заемите, които са, по този начин да се каже, банкерската бездънна яма за облаги, летят нагоре и все нагоре, а другите, тези по депозитите, които се връчват, по този начин да се каже, на просителите-вложителите, от дълго време удариха дъното и, както е тръгнало, доста скоро ще се окаже, че с цел да си държиш парите в банката - нищо, че тя ще ги употребява и ще печели от тях! - ще би трябвало да си плащаш! Ама какво да се прави, щом и ножът, и хлябът са в тях, божествените банкери, те пиша разпоредбите, те раздават правораздаването (банковото)!
Не изостават доста зад лекарите и банкерите и третите в класацията - митничарите. Няма да цитираме Алеко за Солунската митница. Ама през днешния ден Солунската митница и Алеко Константинов са като едни наивни подрастващи във връзка с благинките край граничната преграда. Все ги ловят, и все ги уволняват, а най-после все едни и същи са си. С дребни попълнения. Някога цяло митничерско населено място, престъпно и анти-фискално, бяха намерили, на съд сякаш отидоха, но и до момента не се е чуло за митничар-рецидивист; и все с административни наказания се отървават! Ниски им били заплатите, а напорът за ниските митничарски заплати не стихва, 155 бяха претендентите за едно вакантно място предишния месец на митницата в Калотина, за Капитан Андреево да не приказваме - то е нещо като да те пратят дипломат в Лондон или Париж! Всъщност, по никакъв начин не е ясно, в случай че му предложат границата или Париж, кое ще избра родният български кандит-митничар! Който и да е той - причинност е това, още от времето на Алеко! Казал си го е индивидът! Класик!
Редичката попълнят катаджиите - що " нововъведения " им вкараха началниците, с цел да не взимат рушвети, то не бяха протоколи на място, то не бяха видеокамери в купетата, то не бяха клетвени заявления. Сгазиш ли обаче лука на шосето, няма избавление, бъркай се за 20 лв., с цел да ти се размине - в случай че провинението е леко; и отново толкоз, само че с две нули откъм гърба - в случай че е по-тежко!
Като стана дума за униформените рекетьори, няма метод да пропуснем и сътрудниците им - служителите на реда от охранителната полиция, както и спецдружините, плюс пожарникарите, а и военните. Тези хубавци - табиет им стана - нямат срама, мине не мине месец, и те излизат на митинги, допреди време завоалираха материалните си мераци с всякакви нелепости от рода на скъсани обувки, дефицит на гориво за колите, изтощеност от прекомерно доста наряди, в този момент напряко, непосредствено и без грам позор, си желаят - още, и още, и още, и още пари - всеки три месеца надали не желаят нови, по-високи заплати. Тези извивачи на ръце, рекетьори с пагони, експерти по заканите, не стопират да заплашват - всичко това е тъй като имат оръжие по закон! - че в случай че не ги " чуят ", знамение щяло да стане, забравяйки, тъй като по този начин им е по-удобно, че употребяват милион привилегии пред другите български жители, които напълно не са противоречиви като заслуги. Кои ли? 75 000 са сега в България пенсионерите под 50 години - и множеството от тях са пенсионирани в най-зрялата си възраст млади мъже, някогашни служители на реда, военни, пожарникари, пазачи в пандизите. Лапат ли, лапат от общия котел непозволено, и все с тавана на пенсиите са - били се трудели на доста рискови места и терени, до момента в който другите българи бъхтят ли, бъхтят, в това число и за техните пенсии до тавана, към този момент до 65 години - цели двайсет години повече! През това време пенсионерите в младежка възраст от Министерство на вътрешните работи, несъмнено, работят, към този момент на второ място и получават и пенсия, и заплата! Така де, работливи са хората, по какъв начин ви наподобява 50-годишен, млад, здрав, прав, да лежи на дивана и да гледа целодневно телевизия! Не че не гледат де!
Нататък в топ 10 на най-алчните специалности са търговците и особената българска каста на прекупвачите. По две-три кожи най-малко смъкват годишно от гърба на простолюдието тези необясними български явления - вършат си каквото си изискат, пазарът определял, ужасно - но за какво взеха решение - едностранно - че те са пазарът и тяхно е правото Господно по три пъти седмично да подвигат цените. А стане дребна опашка - и ето ти нова цена, такова било търсенето, изчели са всички учебници по висша стопанска система и пазарни връзки!
И няма оправия. А за какво ли? Ами тъй като тези, които би трябвало да управляват, а те са най-малко 10 органа - комисии, комитети, препоръки, надзорници - държавни, кооперативни, вътрешноведомствени - са по-големи рекетьори от баш рекетьорите. Едните рекетират клиентелата, по този начин да се каже, номинално, другите рекетират рекетьорите, отново по този начин да се каже, йерахически! И по този начин до края на света!
Междувпрочем тук някъде се сместват и едни 240 души в пленарната зала на Народното събрание. Нека всеки за себе си откри точното им място в ранглистата на най-лакомите специалности. Например, в душата на елементарния българин още му държат влага алчността и наглостта, с които 240-те заедно си прегласуваха 11-те лв. партийна дотация за всеки обособен гласоподавател!
Защо пишем всичко това ли? Ами тъй като като най-големите наивници на света, може би се опитваме да дадем нов прочит и нов смисъл на другояче баналното " Нова година - нов шанс! " Ами да, все в миналото тази крилата фраза би трябвало да проработи, другояче за какво я има! 2018-та е следващата вяра за това.
Автор: Валентин Стоев


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Гледна точка  Истинският скандал Истинският скандал  Клопките в решенията за Пирин Клопките в решенията за Пирин  Аз, сътрудникът Аз, сътрудникът  Балканите - от буре с барут към непоклатимост Балканите - от буре с барут към непоклатимост  Баба Ванга - коледна дъвка и за западни медии * Баба Ванга - коледна дъвка и за западни медии* Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Павлова пред ТАСС: България ще включи въ...
България счита за належащо включването в дневния ред на идните диспути в Европейския съюз на въпроса за глобите против Русия ка...
Българска академия на науките: Първото астрономическо събитие за 201... Откриха по какъв начин да отслабваме без тренировки Учителите, военните и служителите на реда с по-висок... Четирима убити в Лондон в новогодишната само че... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 2 януари
Овен През този ден наблегнете на здравословното хранене, като наблегнете на плодове, зеленчуци и риба. Оставете мазните храни и сандви...
Земетресение бе усетено в страната " Журнал дьо Диманш ": В България царува мафио... Лихвите по заемите потеглят нагоре " Юлен " показа идейния план за втори л... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Балканските страни с упования към бълг...
Ние имаме подготвеност и очакване по време на българското председателство на Европейски Съюз да получим дефинитивно дата за започване на договаряния за...
България поема председателството на Съвета... Украйна е нарушила " новогодишното " помири... Патриарх Неофит пожела на българите здраве... Новините: Най-важното за деня, 1 януари  www.expert.bg  13 страхотни неща, които ще се случат през 2018 година 13 страхотни неща, които ще се случат прочие..  15 съответни новогодишни решения, които в действителност ще спазите 15 съответни новогодишни решения, които...  Топ 10 на най-харесваните филми за 2017 година Топ 10 на най-харесваните филми за 2017...  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": По...  www.iwoman.bg  Откриха бърз способ за събаряне на килограми Откриха бърз способ за събаряне на килогра...  Лили Иванова с 3 огромни концерта в страната Лили Иванова с 3 огромни концерта в стран...  Любовна ИЗНЕНАДА за една зодия в хороскопа за 2 декември Любовна ИЗНЕНАДА за една зодия в хороско...  Месечен хороскоп за януари 2018 Месечен хороскоп за януари 2018  http://www.sportlive.bg  Ето по кое време идва в ЦСКА заместникът на Недялков Ето по кое време идва в ЦСКА заместникът на...  Клуб от Казахстан набеляза и Стамен Белчев Клуб от Казахстан набеляза и Стамен Белч...  Футбол и спорт по малкия екран през днешния ден Футбол и спорт по малкия екран през днешния ден  С впечатляващи голове Манчестър Юнайтед потегли стремително през 2018 С впечатляващи голове Манчестър Юнайтед... Интервю Още Кметът на Левски: Договорът за саниране е доста съществено заработен подарък
Любка Александрова е кмет на община Левски от 2011 година Възпит...
Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ Нови Най-четени Най-коментирани Кои са най-алчните специалности?... 40 0 Седмичен любовен хороскоп за 1 – 7 януари... 20 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР