Всеки фен на английския футбол вече потрива ръце в очакване...

...
Всеки фен на английския футбол вече потрива ръце в очакване...
Коментари Харесай

Нов сезон, стари съперничества, неповторими емоции

Всеки почитател на британския футбол към този момент потрива ръце в очакване... След дългата лятна пауза едно от най-атрактивните шампионати в света дава начало на новата акция. Тази вечер от 22.00 часа Ливърпул посреща Норич в първата борба от сезона.

Футболистите на Юрген Клоп преклониха глава пред Манчестър Сити още един път, откакто позволиха проваляне за трофея Къмюнити шийлд, само че това се чака да разпали искрата в тях даже по-силно за спиране на 30-годишния блян за нов допир с купата на страната.

Големият противник на „ мърсисайдци”, Манчестър Юнайтед, стартира вкъщи с носителя на Лига Европа Челси на 11 август от 18:30. На 17 август от 19:30 в пряк конфликт се изправят Манчестър Сити и Тотнъм, а на 24 август от 19:30 ч. следва вълнуващият дуел Ливърпул – Арсенал. И това е единствено една оскъдна част от съперничествата през август.

Почитателите на футболната игра могат да проследят най-интригуващите конфликти по DIEMA SPORT 2. Най-интересното преди, по време и след мачовете ще можете да откриете и в GONG.BG.

Нов сезон, нови правила. Независимо дали одобрявате системата за видеоповторение, ВАР влиза в действие. Реферите ще имат прави на три повторения, с цел да се избегнат продължителните забавяния на играта.

Астън Вила е един от тимовете, които провокират сериозен интерес. Бирмингамският клуб дава поръчка с огромния брой прехвърляния, които направи, довеждайки цели 12 нови футболисти.

Новият управител на Челси Франк Лампрд не обича да губи, макар че „ Стамфорд бридж” може да бъде и рисков за всеки треньор. Заради наказването си от УЕФА, Челси преразгледа политиката си за младите в клуба и те ще би трябвало да излязат на сцената. Вярата на Франк Лампард в младите играчи може да се окаже сериозна платформа за триумфа на отбора, само че те би трябвало да си заслужат доверието. Една от значимите задания пред мениджъра ще бъде да размени Еден Азар, който мина през лятото в Реал Мадрид.

Оле Гунар Солскяер е зад кормилото на Манчестър Юнайтед. Той е четвъртият непрекъснат управител след отдръпването на сър Алекс Фъргюсън през 2013. Дали това ще е неговата година?

И още доста ни очаква…

Но всичко по реда си. Тази вечер е единствено началото, предястието. Ливърпул ще даде огромния старт против Норич Сити. Садио Мане не е разполагаем, поради късния старт на подготовка след присъединяване си със Сенегал в Купата на африканските народи. Джеймс Милнър, който пропусна Къмюнити шийлд към този момент е разполагаем на отбора.

Норич ще бъде без контузените централни бранители Тим Клозе и Кристоф Цимерман, дружно с халфовете Алекс Тети и Луи Томпсън.

Завръщането на Норич след трисезонно неявяване евентуално ще окрили отбора на Даниел Фарке: „ Липсата ни на опит във Висшата лига в този момент може да се окаже позитивно. Наивността ни може да е за положително. Искам моите играчи да излязат против Ливърпул и да помислят за какво са почнали да играят футбол. Искам да бъдат смели.”

Освен първенец на Европа против тях застава тимът, който е непобеден в последните 12 мача (10 победи и 2 равенства). Последната победа на Норич на „ Анфийлд” във Висшата лига датира от април 1994 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР