Всеки един от нас, в качеството си на физическо или

...
Всеки един от нас, в качеството си на физическо или
Коментари Харесай

Как и при какви нередности можем да подаваме сигнали директно до Европейската прокуратура?

Всеки един от нас, в качеството си на физическо или юридическо лице може да подаде сигнал за неправда непосредствено към Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши. 

Институцията е самостоятелен орган на Европейския съюз, отговарящ за разследването, наказателното гонене и предаването на съд за закононарушения срещу финансовите ползи на Европейски Съюз, включващи: измами, корупция,

изпиране на пари, трансгранични измами с Данък добавена стойност.

Министерството на правораздаването на България разгласява на уеб страницата си подробна информация за метода на подаване на сигнали до Европейската прокуратура.

За задачата е качен банер на началната страница на ведомството.

Физическите или юридическите лица се предизвикват да изпращат сигнали за закононарушения, във връзка с които Европейската прокуратура може да упражни своята подготвеност, до децентрализираната работа на Европейската прокуратура у нас. В този случай не е належащо попълването на специфичен формуляр и сигналът може да бъде в свободна форма.

Сигнали могат да се изпращат и чрез специализирания уеб страница на Европейската прокуратура. За задачата може да бъде употребен всеки от формалните езици на Европейски Съюз.

В банера може да се открие и формуляр за подаване на сигнали от националните органи, както и инструкции за попълването му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР