Всеки един от нас е имал досег с бича на

...
Всеки един от нас е имал досег с бича на
Коментари Харесай

10 храни, причиняващи рак, които вероятно ядете всеки ден

Всеки един от нас е имал допир с бича на 21 век - рака. Независимо дали става въпрос за другар или член на фамилията, или вие самите, само че тази болест е реалност.
За страдание към момента няма панацея, която да ни избави от това заболяване, а нападателните способи, които се ползват в лекуването, като химиотерапия, може да доведа до други пакости по тялото, като загуба косата си и други.
Поради всички опустошителни резултати на рака и даже лекуването, би трябвало да се създадем всичко допустимо, с цел да избегнем тази разболяването.
Нашите храни са един от най-големите източници на причинители на рак през днешния ден, само че не всички храни са неприятни и не всички са положителни. И по този начин, по какъв начин да разберете кои от тях са неприятни?
Има доста разнообразни храни, за които е известно, че съдържат материали, които не са единствено неприятни за нас, само че също по този начин могат да усилят рисковете от развиване на огромно многообразие от ракови болести.
Нека да разгледаме 10 от топ евентуално причиняващите рак храни, които всички би трябвало да заобикаляме в диетите си.

1. ГМО
Генетично модифицираните храни (ГМО) са бързо разрастваща се промишленост. Днес огромна част от предлаганата храна произтича от тези ГМО култури. Съществува спор към това дали ГМО културите могат да допринесат за риска от развиване на рак при хората.

2. Микровълнови пуканки
Микровълновите пуканки може да ви се костват приятна, лека закуска, само че по-добре бъдете деликатни. Известно време доста хора имаха вяра, че вдишването на изпаренията от микровълнови пуканки може да ви докара рак на белите дробове.
Въпреки че това е потвърдено, че не е правилно, има белодробна болест, известна като диацетил, която се свързва с вдишването на изпаренията от прясно отворената торбичка с пуканки.
В допълнение, има химикал в незалепващото покритие отвътре на торбата, който се разгражда до съединяване, наречено перфлуороктанова киселина.

3. Консервирани храни

Ако смятате, че една консерва е безвредна, помислете още веднъж. Повечето консерви са облицовани с артикул, прочут като бисфенол-А (BPA). Според breastcancerfund.org даже и дребното излагане на този артикул може да усили риска от рак на гърдата, рак на простатата и други разстройства.

4. Червено месо на скара
Почти всички обичат хубава, сочна пържола, приготвена на скара, защото нищо друго не може в действителност да отключи всички чудесни усети на месото. Въпреки това, изследванията са открили, че приготвянето на месо по този метод освобождава хетероциклични ароматни амини, прочут канцероген.
Мислите, че можете просто да разрешите този проблем? Според Националния раков институт на Съединени американски щати, готвенето на месо при доста високи температури, като да вземем за пример на скара, може да сътвори тези канцерогени и да усили риска от рак.
Все още обаче няма публични инструкции за потреблението на месо, приготвено по този метод.

5. Рафинирана захар
Днес ядем повече рафинирана захар, в сравнение с в миналото. Яденето на рафинирана захар също е довело до нараснали проценти на затлъстяване, което може да докара и до ракови болести като гърдата, простатата, матката, панкреаса и колоректалнта зона.

6. Сода (газирани напитки)
Кой не обича студена чаша от обичаната си газирана напитка в парещ ден? Пиенето ѝ обаче може да ви изложи на риск. Според учебното заведение за публично здраве на Джон Хопкинс, пиенето на една или повече газирани питиета дневно може да ви изложи на 4-метилимидазол, вероятен канцероген.

7. Преработени меса
Какво е модифицирано месо? Продукти като колбаси, кренвирши и даже бекон се смятат за обработени меса. Тези меса са с доста високо наличие на сол и съдържат редица консерванти и други химикали.
Ако купувате пушено месо, това е още по-лошо, защото месото постоянно се замърсява от канцерогенни полициклични ароматни въглеводороди, сходно на това, което се случва, когато пушите цигари.

8. Изкуствен подсладител
Може би смятате, че можете да избегнете храненето на тези ракови кафези, като избягвате рафинираната захар и изберете вместо нея неестествен подсладител.
Според Националния раков институт е потвърдено, че потреблението на изкуствени подсладители предизвиква рак при лабораторни плъхове, само че по-нататъшното изследване към момента не може да свърже дефинитивно рака при хората вследствие на потреблението на неестествен подсладител. Все отново може да е рационално тези подсладители да се употребяват умерено.

9. Хидрогенирани масла
Хидрогенираните масла всъщност са растителни масла, които са извлечени от източниците им благодарение на химичен развой. Тези масла съдържат огромно количество Омега 6 мастни киселини.
Известно е, че тези трансмастни киселини предизвикват нараснал риск от сърдечни болести и някои типове рак, в това число рак на кожата, рак на панкреаса и рак на ректума.

10. Чипс
Кой не обича картофен чипс? Все отново тези храни постоянно са пържени и доста богати на мазнини, а също по този начин съдържат всички типове изкуствени аромати и консерванти.
Според Американското сдружение за битка с рака, когато се запържват на мощна топлота, се основава артикул, наименуван акриламид. Това е прочут канцероген, който може да се откри и в цигарите!
Въпреки че доста от тези храни несъмнено са много вкусни, постоянната консумация на прекалено много от тях, може да усили риска от развиване на рак. Потърсете други възможности, които освен имат страховит усет, само че се отглеждат и подготвят безвредно, тъй че да не съдържат причинители на рак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР