Всеки един от 30-те отбора в Националната баскетболна асоциация (НБА)

...
Всеки един от 30-те отбора в Националната баскетболна асоциация (НБА)
Коментари Харесай

Всеки един отбор в НБА вече струва над 1 млрд. долара

Всеки един от 30-те тима в Националната баскетболна асоциация (НБА) към този момент костват над 1 милиард $, демонстрира изследване на " Форбс ". За пръв път в историята всички представители на лигата са оценени с десетцифрена сума.

Средната стойност на тимовете в НБА е 1.65 милиарда $. Това е с 22% повече от предходната година. Ръстът се дължи на известността на лигата оттатък океана и новия контракт за телевизионните права.

С началото на предходния сезон влезе в действие деветгодишен договор с Walt Disney и Time Warner, който носи на клубовете по 2.5 милиарда $ на сезона. Най-големият пазар на НБА оттатък океана е Китай, където повече от 300 милиона души играят и се интересуват от баскетбол.

" Ню йорк никс " остава най-скъпият баскетболен клуб. Той е оценен на 3.6 милиарда $, което е с 300 милиона повече спрямо 2017 година Ръстът се дължи най-много на увеличените доходи от " Медисън скуеър гардън ".

" Никс " е шестият най-скъп клуб в света. Пред нюйоркчани са само европейските футболни клубове " Реал " (Мадрид), " Барселона " и " Манчестър юнайтед ", бейзболният " Ню йорк янкис " и " Далас каубойс " от Националната футболна лига (НФЛ).

According to @Forbes, the Sacramento Kings have 28% increase in value from last year, 13th most valuable franchise in the NBA valued at $1.375 Billion. Warriors 3rd $3.1, Lakers 2nd $3.3 & Knicks 1st at $3.6 Billion. pic.twitter.com/dAukvmkpmj
— Sean Cunningham (@SeanCunningham) 7 February 2018

Другите два клуба в НБА, които са оценени на повече от 3 милиарда $, са " Лос анджелис лейкърс " и " Голдън стейт уориърс ". Според класацията на " Форбс " " езерняците " костват 3.3 милиарда $, а първенците - 3.1 милиарда.

" Воинитe " бележат растеж от 19% по отношение на 2017 година, като това се дължи най-много на по-големите доходи от продажба на билети. Те изпреварват " Чикаго булс " с половин милиард $, а челната петица се добавя от водача в Източната конференция " Бостън селтикс " с 2.5 милиарда $.

Шампионът от 2016 година " Кливланд кавалиърс " се смъква до 15-о място в класацията поради високите заплати на своите играчи, които са в размер на 134 милиона $. Стойността на клуба от Охайо е оценена на 1.3 милиарда $.

Най-голям скок за последната година прави " Филаделфия 76 ". Клубът е оценен на 1.18 милиарда $, което е растеж от 48% по отношение на предходната година. В дъното е " Ню орлиънс пеликанс ", който коства 1 милиард $ съгласно специалистите от " Форбс ".

" Ню Йорк никс " е и клубът с най-големи доходи в НБА - 426 милиона $ за последната година. " Лос Анджелис лейкърс " е на второ място с 371 милиона, следван от " Голдън стейт уориърс " с 359 милиона и " Хюстън рокетс " с 296 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР