Всеки един е дин е важен защото един може да

...
Всеки един е дин е важен защото един може да
Коментари Харесай

ГЕРБ – с фокус към всеки един българин за изборите

„ Всеки един е дин е значим тъй като един може да направи смяната “, „ Един по един решаваме проблемите на страната “, „ Днес всеки един от нас написа историята на България “, „ Ти си един от нас, тъй като ние сме ГЕРБ “.

С такива лозунги стартира, Национална предизборна среща на ГЕРБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В изявлението си министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов подсети по какъв начин е основана партията преди 10 години и анонсира, че ще формулира някои недостатъци в политиките, с цел да не бъдат повтаряни.

„ За какво създадохме ГЕРБ и когато го създадохме в какви условия го създадохме. Тогава нашите съперници бяха министри, първи дами и народът искаше по всякакъв начин да избяга от тях и избраха нас. Тогава „ Конрад Аденауер “ не ни поддържаше а поддържаше някакви десни, сини. Какво се оказа – те не бяха нито десни, нито сини, а си бяха същински болшевики “, сподели Борисов и благодари на фондация „ Конрад Аденауер “ за финансовата и политическа помощ на партията.

„ Преди нас не бяха правили нищо, по тази причина на нас беше елементарно да създадем дори повече, в сравнение с може да направи една партия “, сподели министър председателят.

Той даде образец с стопанската система на Съединени американски щати, която, по думите му в никакъв случай не е била в по-добро положение от в този момент. В същото време в никакъв случай не е била в такова бюджетно усложнение. „ Германия се къпе в пари, само че и тя е в тежки разтърсвания. Франция, Италия, Белгия … Значи нещо има, което би трябвало да променим. Не би трябвало да седнем на мисълта, че имаме здрави структури. Трябва да продължим да работим “, прикани Борисов.

Той акцентира, че Политическа партия ГЕРБ е направила толкоз доста и би трябвало да има високо самочувствие. Според него в партията обаче няма съпротивителна мощ да реагира на упреците от съперниците.

„ Трябва да диря кметове, министри, с цел да излязат да защитят по дадена тематика какво се прави. При министрите е същото – ежедневно работя с Дончев и Горанов – те оправят нещата “, твърди министър председателят.

„ Задавам си за мен въпроса – за какво сме първа политическа мощ, за какво обаче и нашата поддръжка понижава. Да, износваме се, заключи той и подсети, че всеки ден се приказва за корупция. Защо? Ако вие не си вземете ограничения да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие - дали суджук или друго, ще избие. Ние би трябвало да внимаваме доста дали не сме се трансформирали в нещо такова, за което ни упрекват и в случай че не сме – да не го допуснем “, предложи той.

„ Кметът би трябвало да работи с всеки един – с всеки би трябвало да сме индивиди. И да му приказваш за нещо велико – за Брекзит или нещо друго, няма да има резултат. Всеки човек би трябвало да бъде чут “, прикани водачът на ГЕРБ.

„ Всеки един би трябвало да се замисли – за какво ни избраха преди 10 години, за какво ни връщаха всякога. Всеки би трябвало да си намерения къде има неточност, в това число и аз, акцентира той. В момента най-корумпираните хора приказват за корупция сега “, съобщи Борисов.

„ Иначе във вътрешен проект се прави доста – редуцираме администрацията с 1600 души, с цел да можем да увеличим заплатите, сподели в качеството си на министър председател Борисов. Факт е, че Българска социалистическа партия с тези провалени политици ни приближава. Така че апелирам ви всеки един да се огледа какво прави “, обърна се той към залата.

Борисов посочи и високата оценка на Брюксел за българското председателство. За Македония Борисов съобщи следното: „ Избрахте Северна Македония – ми умряхме от мраз, бе. Не можахте ли нещо по-топло да изберете “.

За Брекзит той сподели, че не е оптимист. „ До 29 март би трябвало да сме подготвени за всичко, в това число и за визов режим “, разяснява той.

Неговият заместител Цветан Цветанов направи изказване с пламенна реторика към всеки един от залата като изброи и заслугите на доста настоящи кметове, политици и общественици от ГЕРБ.

„ ГЕРБ е най-хубавата организационна конструкция като партиен живот в България. Най-добрата платформа за решение на проблемите в районите “, съобщи Цветанов.

„ Опонентите ни ще бъдат безкомпромисни в представянето на подправени вести, да манипулират обществото “, акцентира той. „ Когато са имали опция да ръководят, не могат да показват забележимите резултати, които ГЕРБ показва през последните 10 години “, акцентира Цветанов. „ Много е значимо всеки да разбере опцията и отговорността, която носи, по отношение на идните европейски и локални избори “, сподели Цветанов. Той изброи голям брой общини, в които ГЕРБ е постигнал триумф.

„ Платформата за цивилен разговор ще започва от 12 февруари, от Аулата на Великотърновския университет “, разгласи парламентарният водач на ГЕРБ. „ Искаме да покажем, че това е силата на ГЕРБ - когато всички работим дружно, „ ръка за ръка “, съобщи той. „ Трябва да има цивилен разговор и за районна политика. ГЕРБ направи по този начин, че да има съгласуваност “, сподели Цветанов.

Първа на форума се изрече еврокомисарят Мария Габриел. „ Вие сте тези, с които чувствам пулса и заряда на ГЕРБ. Вие сте тези, с които чувствам идентичността на партията “, съобщи тя. „ Защо са значими изборите през май. Защото засягат всеки един от нас, съобщи Габриел. Европа е във всеки наш дом, Европа е нашето настояще и бъдеще “, акцентира още Габриел.

„ Нека още веднъж сме тези, които ще бъдат фактор при установяване посоката на България “, съобщи тя, която акцентира че посоката е ясна европейска позиция.

„ За мен на изборите тази година не е значимо кой ще бъде народен представител, кмет или общински консултант. Единственото значимо е да покажем на хората, че работим за тях и че имаме ясните проекти, че работим за тях “, сподели пред партийния конгрес Йорданка Фандъкова, зам.-председател на ГЕРБ и кмет на София. Тя благодари на всички и за помощта София да се развива и да се покачва стандартът на живот в София. В същото време изясни, че ГЕРБ е изправен пред съперник, който употребява подправени вести.

„ Убеден съм, че ще застанем извънредно твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни претендент за предстоящ ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер, разгласи другият зам.-председател на партията и кмет на Бургас Димитър Николов. „ Със скоростта на F-16 към нова победа “, прикани Николов. „ Манфред Вебер ще успее да вдигне стандарта на районите в Европа и България “, уточни Димитър Николов. „ Имаме шанса пред съперниците си, вместо да толерираме подправени вести, би трябвало да демонстрираме на нашите гласоподаватели свършеното “, сподели Николов.

Той съобщи, че през миналите години стотици хиляди учебни заведения и детски градини са били напълно санирани и оборудвани, някои и построени. „ Стотици и хиляди км канализация, нови водопроводи и пречиствателни станции помогнаха в България екологията да бъде водеща “, сподели още Димитър Николов като добави, че в този момент напъните ще се насочват към чистотата на въздуха.

Националната среща завърши с прегръдка на Борисов и Цветанов и с апел на Цветанов за „ Победа “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР