Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи ...

Борисов: 50 лв. бонус за пенсионерите и през октомври.

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, казва по време на заседанието на кабинета днес премиерът Бойко Борисов.
Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване, посочва Борисов.

50 лв. добавка към септемврийските пенсии отпусна правителството (ВИДЕО) 50 лв. добавка към септемврийските пенсии отпусна правителството (ВИДЕО)
50 лв. добавка към септемврийските пенсии отпуска правителството. Това стана ясно от видео, публикувано във Facebook профила на премиер...
Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19 увеличихме всички пенсии с 6.7 процента от първи юли. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности ще продължават до края на годината. Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите, казва Борисов.
Видео от онлайн заседанието е публикувано на страницата на премиера във Facebook.

Източник: actualno.com