Всеки е изпитал затворения цикъл на диетитеС Новата Година винаги

...
Всеки е изпитал затворения цикъл на диетитеС Новата Година винаги
Коментари Харесай

Ето го магическото хапче за тяло-мечта

Всеки е изпитал затворения цикъл на диетите


С Новата Година постоянно идват нови обещания и цели. А обещанията идват отвред. Обещават ни, че в случай че си купим “магическото хапче ”, ще изгорим непотребните килограми. Обещават ни, че с извънредната “10-дневна диета ” на някоя холивудска звезда ще се вталим за нула време. Обещават ни, че с най-новия “масаж за горене на мазнини ” ще реализираме тяло-мечта…
 60-04-%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0  60-03  60-01
Обещават, а ние имаме вяра! Защото звучи прелестно, че без доста старания ще реализираме своите цели за красива фигура и положително здраве. А истината е, че трайните резултати идват, когато осъзнаем, че магическо хапче НЕ СЪЩЕСТВУВА. Здравето и красивото тяло са резултат от положително хранене (80%) и физически извършения (20%). А всички хранителни добавки, естетични процедури и прочие са точно ДОБАВКИ към един здравословен метод на живот, само че те не могат да заместят верния режим на хранене и спорт. Всички тактики, които дават обещание бързи резултати, в множеството случаи са краткотрайни и водят до възвръщане на насъбраните килограми, което пък от своя страна води до разочарование…
Но съм сигурна, че вие към този момент знаете, тъй като в случай че най-малко един път сте били на една от тези “магически ” диети, най-вероятно сте изпитали на личен тил ЗАТВОРЕНИЯ ЦИКЪЛ НА ДИЕТИТЕ: бързо намаляване, мъчно задържане на килограмите, наново напълняване… и отново изначало, в търсене на мигновени, само че краткотрайни резултати. Този цикъл може да продължи месеци, години или цялостен живот.

За тези от вас, които са попаднали в клопката на строгите диети, или са на път да създадат недомислен избор, предлагам 3 съвета, които потвърдено оказват помощ за реализиране на по-трайни резултати с по-малко ограничения:

1. Поставете си реалистични цели – в случай че до момента не сте спортували, нито пък сте готвили здравословно, най-вероятно няма да е доста реалистично (нито здравословно) внезапно да почнете да ходите на фитнес 6 дни в седмицата или пък да готвите единствено с авокадо и киноа. Поставете си реалистични цели – такива, които са съобразени с вашия метод на живот и здравословно положение. А в случай че имате потребност от поддръжка, може да се обърнете към експерт.

2. Намалете порциите – обратно на общоприетите вярвания, строгите диети не са единственият метод за събаряне на килограми. Нещо елементарно като това да намалите порциите (например, вместо 2 филии самун, да хапнете една) също ще ви повлияе добре! Започнете от там – сервирайте главното ястие в по-малки чинии. Научни проучвания демонстрират, че този трик ни оказва помощ да одобряваме по-малко калории без да усещаме ограничения.

3. Здравословният метод на живот е неизменност, не закон – с цел да реализираме трайни резултати, е належащо неизменност. Но това не значи, че би трябвало да сме прецизни 100% от времето. Освен в случай че не сте професионален спортист, прецизното съблюдаване на режим не е неотложно от самото начало. Вместо да се стараете да сте съвършени на 100%, пробвайте се да следвате здравословен режим в по-голямата част от времето, като отвреме-навреме си давате повече независимост. И в случай че обичаният ви предложения на вечеря и ви поръча обичаната торта – насладете се!

Бананов кекс


И здравословното е вкусно!

Ето рецепта за един бананов кекс, в който ще се влюбите. И откакто си хапнете от него, няма да желаете да се качите на кантара.

 60-02 Продукти:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
3/4 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. мед
1/3 ч.ч. зехтин
1 ч.ч. намачкани банани
2 яйца
1/4 ч. мляко
1 ч.л. сода за самун
1 ч.л. канела

Приготовяне:
1. Загрейте фурната на 160°C.
2. Разбъркайте меда, зехтина и яйцата с миксер. Добавете намачканите банани.
3. Прибавете млякото, содата, канелата и солта към получилата се примес. Разбъркайте с миксер.
4. Добавете брашното (пълнозърнестото и бялото) към сместа. Разбъркайте с миксер.
5. Използвайте добавки по желание: натрошени орехи, фурми или други
6. Изсипете сместа в правоъгълна (или стандартна) форма за кекс.
7. Оставете да се пече във фурната за 1 час на 160°C.
8. Преди да извадите кекса, го оставете да се стегне за към 10-15 мин. Сервирайте!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР