Всеки е давал кръв за анализ през живота си и

...
Всеки е давал кръв за анализ през живота си и
Коментари Харесай

Ето защо кръвта се взима от безименния пръст

 взимане-на-кръв-от-безименния-пръст

Всеки е давал кръв за разбор през живота си и знае, че тя най-често се взима кръв от безименния пръст. Знаем, че в медицината няма нищо инцидентно и взехме решение да проучим този въпрос.

Оказва се, че това си има рационално пояснение. Възглавничките на пръстите са най-хубавата част за взимане на кръв. Върху тях няма окосмено покритие, върху тях има доста съдове и елементарно могат да се свидлив.

Освен това, има още 3 съществени аргументи:

1. Намалява риска от инфекции

Всяко продупчване (пункция) на кожата може да докара до зараза. Малкият и огромният пръст са тясно свързани с китката, по тази причина при пораждане на зараза в тях  възпалението може да се популяризира по цялата ръка. А при пораждане на зараза в безименния пръст тя елементарно може да бъде локализирана и предотвратена. Така че взимането на кръв за разбор от безименния пръст е по-малко рисково.

2. Бързо укрепване

В съпоставяне с другите пръсти на ръката безименният пръст се употребява по-малко и раните на него заздравяват по-бързо, което също понижава опцията от инфекции.

3. Болезненост

Поради обстоятелството, че този пръст е най „ неработещият “, кожата му е по-тънка, което разрешава по-лесно и по-малко мъчително да се прави пункция. В съпоставяне с палеца, показалеца и междинния пръст, той има по-малко нервни окончания, включително и рецептори за болежка.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР