Всеки е чувал за цветното делене на храните на бели,

Всеки е чувал за цветното делене на храните на бели, ...

Бели храни "забранени" при диета.


Всеки е чувал за цветното делене на храните на бели, червени, жълти и т. н. Белите храни обхващат голям спектър от продукти, като бял лук, бяла ряпа, сирена, млека, гъби, карфиол, чесън, боб и др. Когато се опитвате да отслабнете, първата промяна, която правите е в хранителния план.

Вижте 6 бели храни, които е добре да изключите от менюто си.

Млечни продукти

Пълномаслените млечни продукти са другите бели храни, които трябва да избягвате, когато искате да отслабнете. Сметана, кашкавали, сирена, прясно мляко, са с високо съдържание на мазнини и могат да възпрепятстват борбата ви да контролирате теглото си. Добавете към менюто си нискомаслено кисело и прясно мляко, като не прекалявайте и с тяхната консумация.

Бяла захар

Бялата захар е с високо съдържание на калории, в една лъжичка от нея има около 16 калории. Въпреки че е въглехидрат, тя е от онзи тип въглехидрати, от които човешкото тяло не се нуждае, тъй като не отговаря на изискването ви за полезни такива, каквито са плодовете, зеленчуците, зърнените храни. Когато искате да отслабнете – изключете захарта от менюто си. Може да я замените с мед, стевия, кленов сироп в малки количества. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg