Всеки домашен любимец, без значение дали редовно го извеждате на

...
Всеки домашен любимец, без значение дали редовно го извеждате на
Коментари Харесай

За паризитите при кучето

Всеки домакински любим, без значение дали постоянно го извеждате на разходка на открито или честичко е в дома си (ако породата кучета е дребна и се употребяват кучешки памперси), може да се болести с хелминти или по този начин наречените глисти. Тези чревни паразити се намират на практика на всички места: в локвите, на тревата, в земята, в канавките, в рибните или пък месните артикули.

Много от стопаните на кучетата, без да знаят това, могат да са носители на паразити. Това значи, че връщайки се в дома, те не мият обувките си, а просто ги поставят в коридора. Питомците обичат да гризат постоянно разнообразни предмети, а включително и обувките. По този метод кучетата могат да се заразят с глисти.

Като цяло съществуването на паразити е доста публикуван здравословен проблем при кучетата, а вие като виновен собственик, сте длъжни незабавно да се справите с него, както и да вземате профилактични ограничения, с цел да не се болести вашето куче с паразити. Важно е да знаете, че те освен че изсмукват по този начин да се каже всички потребни субстанции от организма на животното, само че и дружно с това могат да доведат до мощна интоксикация, която не рядко може да приключи със гибелта на кучето.

Обезпаразитяването е най-ефективния метод за битка с глистите при кучетата, като по този начин ще отбраните освен питомеца си, само че и самите вас. Така да вземем за пример никое животно няма да бъде позволено до конкурс или пък няма да му бъде сложена ваксина, в случай че преди този момент не бъде обработено против паразити.

Видове глисти при кучетата

 обзор на куче с глисти

Специалистите познават доста разнообразни типове глисти, които паразитират върху кучета. Едни от тях живеят и се развъждат в храносмилателния тракт, провокирайки болести на вътрешните органи и предизвиквайки мощно безсилие и диария при кучето.

Други типове пък избират да паразитират в сърдечно-съдовата система и белите дробове, което води до нарушаването на функционалността на сърцето, а също по този начин може да се развие пневмония дружно с мъчителна кашлица. За страдание обаче множеството глисти, които паразитират в организма на кучето съставляват действителна заплаха освен за техния живот, само че и на стопанина си.

Съществуват 3 групи глисти при кучетата:

- нематоди или кръгли хелминти;

- цестоди или лентови паразити;

- трематоди, известни като плоски червеи.

Паразитите засягат всички кучета, т.е. без значение от възрастта и породата, те могат да се заразят с тях. Понякога е мъчно да се разбере, че кучето ви има хелминти, защото в някои случаи могат да не се появят никакви признаци много дълго време. Именно по тази причина е значимо постоянно да посещавате ветеринар, с цел да се обработва животното против паразити, само че и да се ревизира дали към този момент няма глисти.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР