Всеки десети пътник на авиокомпаниите е с повреден или загубен

...
Всеки десети пътник на авиокомпаниите е с повреден или загубен
Коментари Харесай

Всеки десети пътник с повреден или загубен багаж

Всеки десети пасажер на самолетните компании е с развален или изгубен багаж, а един от всеки четири полета се забавя, написа в. Монитор.

Това сочат данните от интернационално изследване в осем страни.. В разгара на лятото проблеми с полетите могат да вгорчат всеки отпуск, а жалбите против самолетни компании са се нараснали, заяви Людмила Тренкова, шеф отдел „ Международно съдействие “, в Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “

Ако в период от 6 седмици до 2 месеца въздушният транспортьор не отговори или отговорът, който е изпратил на пасажера, не е задоволителен, тогава той може да се обърне към нашата въздухоплавателна администрация, когато събитието се е случило на летище на територията на България, добави Тренкова.

Въпреки че от ден на ден пострадали търсят правата си, въпреки всичко остава огромен процентът на тези, които не знаят в какви обстановки могат да упорстват за обезщетение, сочи статистиката.

75% от пасажерите, чиито полети са закъснели повече от 3 часа, не са получили обезщетение, сочат още данните от изследването. Първото, което пасажерът би трябвало да направи, е да подаде тъжба към превозвача. При забавяне повече от 5 часа всеки има право да се откаже от пътуването и да упорства за възобновяване на парите за билета.

Анулирането и анулацията на полет води след себе си още цялостен куп загуби - изпускане на влакове и рейсове, резервации в хотели, предплатени услуги. За тях отплата няма. Пътуващият има право единствено на обезщетение от 125 до 600 евро.

При анулиран полет нямаме право на обезщетение, в случай че предизвестие за анулирането е направено 14 дни по-рано, има предложение за различен маршрут; анулирането се дължи на изключителни условия. Два месеца е срокът, в който от самолетната компания би трябвало да отговори на жалбата на своя клиент. В противоположен случай има риск от санкция или правосъден иск, припомниха от въздухоплавателната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР