Всеки десети кандидат, който иска да вземе разрешително за оръжие,

...
Всеки десети кандидат, който иска да вземе разрешително за оръжие,
Коментари Харесай

Всеки десети с мерак за оръжие е психар

Всеки десети претендент, който желае да вземе позволение за оръжие, се оказва психар. Това демонстрира инспекция в здравни заведения, които са оторизирани да издават документ за психическа валидност на претенденти за придобиване на револвер или ловна пушка.

Според множеството лекари към 10% от претендентите не са съумели да преминат психотеста, който не е по никакъв начин комплициран. Това ще рече, че всеки десети, който желае да закачи револвер на колана си, има някакви душевен отклонения, написа "Монитор ".

Заради леснотата за приемане на позволение не е ясно какъв брой хора с отклонения са съумели да се снабдят със заветния документ. Въпросът беше издигнат преди седмица, когато 26-годишният Викторио, за който се твърди, че има отклонения, е съумял да се снабди с изключение на със служебно оръжие и с персонално такова.

Множество психолози показаха мнение, че той има смахнат взор и в случай че се е бил явил при тях за приемане на уверение за психическа валидност, са щели да го скъсат. Викторио умъртви с персоналното си оръжие приятелката си и едногодишното си дете, които в неделя бяха изпратени в последния им земен път, а по-късно опита да се самоубие. Въпреки това още през 2014 година е получил изцяло легално удостоверение, че е душевен кадърен да носи бойно оръжие.

„ За страдание пробата е съвсем проформа. Малко сътрудници обръщат внимание на претендентите, а просто гледат да им издадат документа. За това свидетелства и сериозната численост на въоръжени хора единствено в столицата. Според статистиката на работа „ Контрол на общоопасните средства (КОС) те са над 75 хиляди души. Това са чиновници на охранителни компании, както и частни лица “, изясняват чиновници от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерството на вътрешните работи.

Те нямало по какъв начин да ревизират дали документите са същински, задачата им била просто да ги окомплектоват и при цялостното им съществуване да издадат позволение за закупуване и владеене на огнестрелно оръжие. Единствено можели да откажат, в случай че претекстовете за закупуването му не са задоволително надеждни. Мераклията за пищов би трябвало да потвърди защо му е оръжието. Ако не успее, даже и цялостният набор от документи не му прави работа.

„ Ние сме извънредно прецизни по отношение на издаването на разрешителни. Няма по какъв начин обаче да ревизираме претендентите дали са душевен постоянни. Това е работа на здравните заведения, а регламентът е избран от Министерството на здравеопазването “, изясняват от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР).

Оттам разясняват, че тестванията се правели небрежно. Нямало въпроси с неверни отговори и само очевидно ненормалните хора били късани.

„ Въпросите там са повтарящи се. Основно се касаят за привързаност към опиати или алкохол, избухлив темперамент и проблеми в детството “, разясняват от Министерство на вътрешните работи. Оттам упорстват Институтът по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи да организира интервютата, защото там били положителните експерти, а не по лечебните заведения.

„ Няма по какъв начин граждански жител да дефинира дали един човек ще бъде рисков с оръжие или не. Това може да го направи само квалифициран чиновник, който с изключение на отговорите от писмения тест ще проучва и държанието на претендента по време на устно изявление “, безапелационни са от вътрешното ведомство. Оттам са анализирали направени изявленията с към този момент утвърдени претенденти. Един от мераклиите обяснявал, че има полови разстройства, че има податливост към самоубийство, че мразел множеството си другари, желал да убие роднините си и мечтаел да е супермен, само че все пак получил документ за психическа валидност.

Един от плюсовете за минаването на теста за психологична валидност е положителното облекло. Това излиза наяве от постовете в редица конгреси, в които консуматори се хвалят по какъв начин са изкарали позитивен отговор на изявлението. Те даже дават препоръки един на различен по какъв начин да впечатлят комисията, ангажирана с оценяването на психическата им непоклатимост.

„ Стой изправен, не кръстосвай крайници, длани, не сключвай пръсти - това дистанцира и лимитира събеседника. Говори постепенно и не изпадай в крайности. Избягвай думи като „ постоянно “ и „ в никакъв случай “. Абсолютизирането показва нестабилност. Облечи се комфортно и елегантно. Не в черно и без цикламено в композиция с лилаво и зелено. Убитите тонове основават чувство за уталоженост. Ярките - за автентичност и фрапантност. “ Жените пък се поучават да флиртуват с изпитващия, в случай че той е мъж, тогава сигурно щели да вземат заветния документ, който коства 15 - 20 лв.. В известен конгрес за майки, жена даже се хвали, че като се изключи че е получила удостоверението за психическа валидност към този момент и живее с изпитващя лекар от здравното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР