Всеки ден все по-голяма част от живота ни отива онлайн.

...
Всеки ден все по-голяма част от живота ни отива онлайн.
Коментари Харесай

Какво да правим, за да се предпазим в интернет?

Всеки ден все по-голяма част от живота ни отива онлайн. Именно поради това е значимо да знаем по какъв начин да се предпазим в интернет пространството. Има някои значими правила, които да съблюдаваме, с цел да бъдем спокойни, че няма да изложим своята осведомителна сигурност на риск. Ето кои са те: 
Паролите са като гащите - да се сменят често 
Идеалната ключова дума е най-малко осем признака, съдържа дребни и основни букви, специфични знаци и цифри. В съвършен случай е изписване на фраза, която вие знаете по характерен метод. Например, фразата " We will rock you " в ключова дума може да наподобява по този начин: w3W1lLr0cKy0U. Честата промяна на пароли на всеки шест месеца подсигурява и в допълнение успокоение. 
Влизайте от тайно прозорец на непознато устройство
Ако би трябвало да ползвате устройство, което не е персонално ваше, независимо дали настолен компютър, таблет или телефон, ползвайте тайно прозорец, с цел да се логнете във вашите персонални сметки или където другаде би трябвало. По този метод паролите ви и интернет историята няма да се запазят на самото устройство. След като станете няма да има диря, че сте го употребили. 
Внимавайте какви мейли отваряте и какви линкове натискате
Много постоянно можем да получим сякаш действителен e-mail от наш снабдител на услуги, банка или компания, с която работим, която изисква да изтеглим нещо, да въведем данни за заплащане или друго подозрително деяние. Винаги изследвайте e-mail адреса - вижте домейна, от който е пратен, образните детайли дали са в ред с марката на дадената компания и най-важното - дали изобщо дадената компания има практиката да праща подобен вид мейли. В идеалния случай се обадете на представител от отдел за обслужване на клиенти, с цел да ревизирате дали това, което сте получили е действително или е фишинг мейл. 
Това са три доста лесни и елементарни правила, които можете да спазвате за по-добра сигурност в интернет. Ако ги прилагате вярно, то възможностите да се предпазите от най-масовите форми на машинация са големи. 
Заглавна фотография: Pixabay
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР