Всеки ден, уверено, макар и с малки крачки вървим към

...
Всеки ден, уверено, макар и с малки крачки вървим към
Коментари Харесай

Вирусолог не смята, че коронавирусът ще мутира в по-смъртоносна версия

Всеки ден, решително, въпреки и с дребни крачки вървим към опознаването на ковид. Той комбинира характерности на други вируси по неповторим метод. Това съобщи професор Радостина Александрова.
Александрова акцентира и, че сегашният ковид е със постоянен геном и при взети проби от заболели от COVID-19 се виждало, че няма вид за разновидност, която прави вирусът по-смъртоносен. " Той няма безусловно никакъв интерес да убие своя гостоприемник т.е. хората. По-скоро вирусът ще се опита да се приспособява към нас ", посочи тя.
Поне една година, дори година и половина – това е реалистичният период за основаване на ваксина против COVID-19, предизвести Александрова пред Българска национална телевизия, която категорично предизвести – не трябва да се бърза! Тя даде образец с обява на списание Nature и създаването на 78 ваксини, от които 5 са минали първия стадий от общо три.
Едно е да убием вирус отвън човешкото тяло, напълно друго е в него, разясни Александрова. Трябва да бъде нападнат вируса по този начин, че да не бъде повредена човешката клетка, сподели тя. И изясни, че в случай че се тръгне от нулата с ново лекарство, тогава детайлът " сигурност " не може да бъде подценен – т.е. какъв брой токсично е обещано лекарство. Затова и се залага на към този момент познати медикаменти, като хлорохина.
Що се отнася до това дали може да се разболееш, откакто си карал COVID-19, Александрова даде образец с Китай и Южна Корея, само че науката не може още да каже дали вирусът не е бил изчистен в началото или става въпрос за повторна болест.
Професорът сподели и, че се вършат опити със стволови кафези, с две цели – първата е да се предотврати прекомерно мощната имунна реакция така наречен " цитокинова стихия ", втората е да се помогне с възобновяване на белия дроб. Към момента обаче няма по какъв начин да се приказва за тактика, използвана по отношение на хиляди пациенти.
Още: " Вирусолог: Започва огромно изследване на типовете лекуване на ковид "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР