Всеки ден умовете ни обработват тонове информация, а телата ни

...
Всеки ден умовете ни обработват тонове информация, а телата ни
Коментари Харесай

6 признака, че имате проблеми с бъбреците

Всеки ден мозъците ни обработват тонове информация, а телата ни са натоварени с хиляди задания. „ Благодарение ” на напрегнатия живот, който съвсем всички водим, е допустимо да пропущаме някои значими известия, които тялото ни изпраща. Ето и кои са признаците, които приказват, че бъбреците ви не действат напълно идеално.
Имате проблеми със съня
Когато бъбреците не работят както би трябвало, това значи, че токсините не могат да излязат от организма през урината и остават в кръвта. А нарасналото равнище на отрови затруднява заспиването и понижава качеството на съня. От друга страна, хората, страдащи от хронични бъбречни нарушавания, по-често страдат от сънна апнея.
Главоболие, отмалялост и обща уязвимост
Здравите и добре функциониращи бъбреци преобразуват витамин D, виновен за здравите кости и положително въодушевление, в хормона еритропоетин. Този хормон играе значима роля в производството на червени кръвни телца. Когато бъбреците не действат вярно, те създават много по-малки количества от тези кафези и това води до бърза физическа и умствена отмалялост.
Суха и сърбяща кожа
Както към този момент казахме, бъбреците се грижат за детоксикацията на организма. Сухата и сърбяща кожа може да е признак на дехидратация, загуба на скъпи минерали и хранителни субстанции, което е чест признак за бъбречни проблеми.
Имате неприятен мирис и железен усет
Има разнообразни аргументи, заради които е допустимо да имате железен усет в устата - от алергии до неприятно орална хигиена. Но в случай че това чувство не минава каквото и да вършиме, а се появи и неприятен мирис, то може би в кръвта ви има много отрови, които по една или друга причина не могат да изоставен тялото ви.
Затруднено дишане
Връзката сред бъбречното здраве и затрудненото дишане се дължи на два фактора. Първо, допустимо е някакво количество течност да се е преместило от бъбреците в белите дробове. И второ, много хора с бъбречни проблеми, страдат от анемия, а тя сама по себе си води до зной от време на време.
Подуване на глезените, краката и ръцете
Бъбреците, които не работят вярно, не съумяват да отстранят всички течности от тялото. Това води до задържане на натрий, който е главният провинен за подуването на крайниците. Разбира се, това задържане на течности може да е сигнал за сърдечни и чернодробни болести или проблеми с вените.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР