Всеки ден трябва да е ден на жената - трябва

...
Всеки ден трябва да е ден на жената - трябва
Коментари Харесай

Караянчева: Да не забравяме, че празникът тръгва от желанието ни да се трудим наравно с мъжете

Всеки ден би трябвало да е ден на дамата - би трябвало да признаем, че доста от правата на дамите са били мъчно извоювани. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според необятно публикуван виц на този ден на 8 март преди 161 години работничките в една шивашка фабрика в Ню Йорк излезли на митинг, с цел да защитят правото си да носят панталони на работното място, напомни Караянчева.

Първият интернационален митинг е извършен цели 57 години по-късно, добави тя и акцентира, че през 1917 година на 8 март дамите от Русия се събират в Санкт Петербург, с цел да призоват за самун и мир, завършек на царизма и народна власт.

„ Трябва да признаем, че доста от правата на дамите са били мъчно извоювани. Никое право не е обещано вечно и постоянно би трябвало да отстояваме постигнатото всеки ден “, разяснява ръководителя на Народно събрание.

Тя поздрави всички дами с 8 март. Бъдете здрави, нежни, красиви, въодушевени и прелестни. Бъдете себе си. Нека не забравяме, че празникът потегля от желанието ни да се трудим наедно с мъжете, акцентира Цвета Карянчева./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР