Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде

...
Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде
Коментари Харесай

Борисов предложи да се използват Кугър-ите за спешна медицинска помощ

" Всеки ден чувам още нови самолети да купуваме, а на никое място и никой не приказва за поддръжката какъв брой ще коства по-късно. Най-вероятно по същия метод ще останат на летищата да си стоят по този начин, както " Спартан " -ите и хеликоптерите ". Това разяснява министър председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание, излиза наяве от оповестена на уеб страницата на Министерски съвет стенограма.

Борисов наредил да се отделят пари за поддръжка на военните транспортни самолети " Спартан " и предложил след 2-3 военни хеликоптера " Кугър " да бъдат употребявани за незабавна здравна помощ. От част от стенограмата излиза наяве, че от 12 военни хеликоптера " Кугър " -а летят единствено 4, а от 3 " Спартан " -а – единствено един.

Българските военновъздушни сили (ВВС) ще останат без транспортна авиация до края на годината, в случай че не се отделят пари за поддръжка на самолетите " Спартан ". По тази причина министър-председателят е упълномощил на министрите на защитата и на финансите да създадат обзор и оценка на опциите за договорите за поддръжка на наличната техника, които може да бъдат подписани до края на годината. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР