Всеки ден се появяват над 400 000 нови вида злонамерен

...
Всеки ден се появяват над 400 000 нови вида злонамерен
Коментари Харесай

Създателите на криптовируси печелят милиони на месец

Всеки ден се появяват над 400 000 нови типа злоумишлен програмен продукт

Киберсигурността към този момент е освен нужда, само че и основно преимущество за бизнеса
(снимка: CC0 Public Domain)

Надеждната съгласуваност и киберсигурността се трансформират в основни преимущества за бизнеса в актуалния свят. Около това мнение се сплотиха участниците в събитието за киберсигурност и клауд решения, проведено от Нетера и А cronis.

„ Всеки ден в света се появяват над 400 000 нови типа злоумишлен програмен продукт, по тази причина е от значително значение да имате дейно и бързо решение за киберзащита, което може да защищити всичките ви активи ”, сподели Кандид Уест, вицепрезидент „ Изследвания за киберзащита ” в Acronis.

По неговите думи, някои от групите за основаване и разпространяване на криптовируси печелят милиони всеки месец и няма да се спрат, тъй че бизнесът се нуждае от изцяло решение за отбрана.

В своите решения за киберзащита Acronis залага на интеграцията с изкуствен интелект и интердисциплинарността. За компаниите това значи, че данните им се пазят многопластово, на разнообразни равнища, и могат да разчитат на киберсигурност.

От тази година бизнесът у нас може да употребява всички услуги за киберзащита на Acronis от българския телеком Нетера. Компаниите могат да колокират своите сървъри или да наемат както облачни, по този начин и физически сървъри в някой от личните центрове за данни на Нетера.

„ С облачните сървъри, да вземем за пример, имате гъвкаво решение – можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате, и да оптимизирате разноските си. В някои случаи обаче наетите сървъри са по-добър избор. Те могат да посрещнат потребностите на компании, които имат огромни уеб сайтове или бази данни, високи условия за сигурност, наличност и продуктивност ”, сподели Мария Рочкова, управител ИТ услуги в Нетера и продуктов управител в cloudware.bg.
още по тематиката
Бизнесът може да разчита на Нетера и за отбрана от DDoS офанзиви. Те засягат услугите на фирмите, техните уеб сайтове, системи и съоръжение.

„ В по-голямата си част DDoS офанзивите се употребяват, с цел да маскират опит за кражба на финансова информация или интелектуална благосъстоятелност ”, акцентира Деан Белев, продуктов управител „ Услуги за отбрана от DDoS офанзиви ” в Нетера.

Услугите са подобаващи както за корпоративни клиенти (банкови и финансови институции, онлайн медии, електронни игри и магазини, уеб сайтове), по този начин и за снабдители на интернет услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР