Всеки ден представители на туристическия бранш ни атакуват от медиите

...
Всеки ден представители на туристическия бранш ни атакуват от медиите
Коментари Харесай

Туристическият бранш ще научи ли думичката "благодаря"?

Всеки ден представители на туристическия отрасъл ни нападат от медиите по какъв начин било " родолюбив дълг " на всеки българин да почива тази година в България, с цел да подкрепи сектора. С сходни апели министърът на туризма и други политически фигури също ни облъчват непрестанно.

Очевидно нито представителите на туристическия отрасъл, нито съответните политически фигури схващат, че има съществени информационни проблеми с техните апели. Ще поддържа българския туризъм, в случай че получа отговори на следните въпроси:

1. При градежа на хотели туристическият отрасъл обърна ли се към българите с въпрос по какъв начин желаеме да се строи и какъв брой?

2. Ако построят още 100 хотела, и тях ли би трябвало да напълним?

3. А в случай че построят още 1000? А 100 000?

4. Трябва ли да напълним и оня хотел, издигнат на пясъка на Слънчев бряг? Който си стои с години, макар, че явно е в нарушаване.

5. Трябва ли да пълним и хотелите, които сега се строят на Иракли и Корал?

6. При установяване на тактиката си за развиване и привличане на клиенти, обърна ли се туристическия отрасъл към българите с запитване какво желаеме от Черноморието?

7. Ще се извини ли туристическият отрасъл, че имаше опит за опасност за сепаративна карантина за българи, искащи да пътуват в Гърция?

8 . Ще се извини ли туристическият отрасъл, че последните години предпочиташе чужденци за клиенти?

9. Ще се извини ли туристическият отрасъл, че предходните години пренебрегваше българските туристи?

10. Ще се извини ли туристическият отрасъл, че цените за българи постоянно бяха доста по-високи?

11. Ще се извини ли туристическият отрасъл за презастрояването на Черноморието?

12 . Ще се извини ли туристическият отрасъл за арогантното държание на представителите си?

13. Ще благодари ли туристическият отрасъл, че до момента си правеше реклама по света с пари от нашите налози?

14. Ще се научи ли туристическият отрасъл на думичката " благодаря "?

15 . Ще се извини ли туристическият отрасъл, че лобираха против съвременни онлайн платформи за резервации като Airbnb?

16. И не им ли се коства необичайно, че в този момент търсят държавна поддръжка за създаване на онлайн платформа за резервации?

17. Ще се извини ли туристическият отрасъл, че с години влага малко в обслужващ личен състав и услуги, та

постоянно почивката се превръщаше в разправии с мутри по плажовете или с хора без образование по заведенията и курортите?

18. Ще се извини ли туристическият отрасъл за арогантността си към хората? Всички минават през тази рецесия, може би хората нямат потребност някой да ги тормози и за дребното им свободно време

19. Ще се научи ли туристическият отрасъл, че клиентите чакат положителни насърчаващи оферти, а не закани и псевдопатриотични апели?

20. Ще се извини ли туристическият отрасъл за бакалските сметки, които вършат неговите представители по медиите? В последна сметка никой не е отговорен, че работят със съответната норма на облага.

21 . Изобщо, ще се научи ли туристическият отрасъл, че светът се е трансформирал и би трябвало да трансформират метода си на мислене и на комуникиране?

Искам да съм на българско море. Бил съм доста години и желая отново да бъда. Но ме изгониха. И с цел да се върна, ще чакам отговор на въпросите.

И да, в случай че още някоя Николинка се опита да наложи административни спънки пред пътуването или свободното време на хората, без туристическият отрасъл да изкаже отвращение, ще видите роден туризъм като маслина през крив макарон. Разбирате географския намек, уповавам се.

*Източник: Фейсбук Любомир Аламанов

*Снимка: Георги Кожухаров
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР