Всеки ден покоряваме нови дъна, правим го със замах и

...
Всеки ден покоряваме нови дъна, правим го със замах и
Коментари Харесай

Дъното на седмицата: Директор и ученичка въртят кючеци пред портретите на Кирил и Методий и Христо Ботев

Всеки ден покоряваме нови дъна, вършим го със размах и даже се гордеем. И в случай че си мислите, че спасението на младите генерации се намира в образователните заведения, то ще би трябвало да ви отървем от тази илюзия. Или най-малко, когато става дума за учебното заведение " Христо Ботев " в Брусарци, Монтанско, където шефът, Асен Арсенов да върти ориенталски гьобеци с ученичка тъкмо пред портрета на светите братя Кирил и Методий, е напълно в реда на нещата. Все отново, огромното междучасие е за всички, нали?

Скандалното видео, което от тази заран обикаля мрежата, е живо доказателство, че " рибата се вмирисва откъм главата " и когато основите са сложени неприятно, даже трагично, нямаме право да чакаме чудеса от децата (бъдещите учители, лекари, юристи и каквото се сетите), а единствено кофти последици. 



Гледахте ли клипчето? Смешно ли ви е? Значи е пристигнал моментът да ви кажа, че този майтапчия не прибира по-малко от 3-4 хил.лв чисто на месец. А тези пари са от вашите налози. Още ли ви е смешно? 

Г-н Асен Арсенов е заел почтена работна позиция. Някога хората казвали, че учебното заведение и църквата са били най-важните институции в селото, а той е отпред на образователното заведение. Точно този, дето кърши снага пред Кирил и Методий, взема решение по какъв начин ще се движи образователната стратегия, кой преподавател да работи в даскалото, кой не. Би трябвало да позволява всички настъпващи проблеми, да взима значими решения, свързани със сигурността на децата. Може би пропущам и някое-друго значимо обвързване. Дано той да не го прави.

Човекът обаче приема отговорностите с усмивка и чупки в кръста. Ухилен до уши, до момента в който учениците го снимат. Има ли нещо неприятно в положителното въодушевление - изрично не и дано децата го знаят. Има нещо доста неприятно обаче в " чалгарстването ". В това то да бъде толерирано и шефът на учебното заведение да дава образец, като танцува кючеци. 

Отговорните институции към този момент се самосезирали и индивидът ще си понесе следствията, тъй като сходно държание може да се окачестви единствено като непочтено. А въпросът е - какъв брой ли такива шефове има по дребните обитаеми места още, само че не сме видели в интернет? 

Родители, пазете си децата. Защото не всеки преподавател или шеф би обърнал внимание на вашето дете, даже и то да е жертва на тормоз. Не и до момента в който шефовете играят кючеци по коридорите на учебните заведения. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР