Всеки ден носим дрехи, обувки или бельо, които изглеждат изключително

...
Всеки ден носим дрехи, обувки или бельо, които изглеждат изключително
Коментари Харесай

Седем неща от гардероба ни, които крият риск за здравето

Всеки ден носим облекла, обувки или долни дрехи, които наподобяват извънредно красиви и комфортни, само че не знаем, че действително постепенно, само че непрекъснато повреждат здравето ни.

Ето 7 неща, които е добре да се носят единствено при специфични случаи:

Бельо вид „ Прашка “

Бельото вид „ Прашка “ е обичан на доста дами, тъй като наподобява секси и е съвсем незабележимо и под по-прозрачни облекла. Често обаче носенето на подобен вид долни дрехи усилва риска от генитални инфекции. В множеството случаи материята е синтетична, задържа влага и топлота, като по този метод основава идеална среда за нездравословни бактерии.

Сутиен с повдигащ резултат

Сутиенът от този тип несъмнено прави гърдите образно по-големи и стегнати, само че истината е, че забавя кръвообръщението, което от своя страна носи редица опасности. Преди да си купите такова долни дрехи, уверете се, че е направено от първокласен материал, а размерът е тъкмо като за вас и не ви стяга прекомерно. В никакъв случай не спете с този сутиен и не го носете повече от 12 часа на ден.

Оформящо долни дрехи

Стягащото долни дрехи, което завоюва сполучливо своя територия в дамския дрешник, също крие рискове за здравето. То притиска мощно стомаха, а нездравословните последствия от това са киселини и отоци. Лекари настояват, че честото носене на коригиращо долни дрехи може да аргументи разширени вени и проблеми с гърба. Освен това кожата не може да „ диша “ добре с подобен тип долни дрехи, което може да докара до раздразнения и обриви.

Тесни дънки

Носенето на прекомерно тесни дънки и панталони може да докара до отоци, разширени вени, храносмилателни проблеми, изтръпване на крайниците. Специалистите даже дефинират този тип дънки за актуалния корсет. В международен мащаб има случаи на младежи с деформирани кости на таза поради непрекъснатото носене на доста тесни дънки.

Обувки с високи токчета

Честото носене на обувки с високи токчета може да бъде нездравословно, защото тежестта на тялото не се разпределя отмерено върху ходилата – основното натоварване се поема от пръстите. Това води до деформации на ходилото, в допълнение – болки в гърба.

Голяма дамска чанта

Когато огромните дамски чанти станаха съвременни, доста дами бяха удовлетворени, тъй като събираха всичко, от което се нуждаеха. В резултат на това огромните чанти се трансфораха в тежки торби, които множеството дами носеха на едно рамо. Главоболие, дискомфорт в рамото, гръбначни изкривявания, са единствено част от неприятните последствия. По принцип чантата, която носите през целия ден с вас, не би трябвало да тежи повече от 10% от телесното ви тегло.

Евтини бижута

Евтините бижута, които купувате за себе си и вашите деца, могат да съдържат рискови метали и химикали. Учени от Съединени американски щати тествали 99 бижута от 14 разнообразни онлайн магазина. Анализът удостоверява съществуването на арсеник, олово и живак в количества, които се смятат за рискови за живота. В друго изследване откривателите откриха, че от 103 проби на евтини китайски бижута за бебета, 12% съдържат рискови количества токсични метали. Затова бъдете доста деликатни при пазаруването на бижута. /adme.ru
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР