Всеки ден на националния телефон за деца има обаждане от

...
Всеки ден на националния телефон за деца има обаждане от
Коментари Харесай

Иван Игов: Няма как да предпазим децата от сексуално насилие, ако не говорим с тях

Всеки ден на националния телефон за деца има позвъняване от деца, които получават разнообразни предложения, от незнайни, нормално възрастни хора . Забранявайки сходни стратегии за полово обучение, ние не им оказваме помощ. Няма по какъв начин децата ни да не знаят какво да вършат в интернет, по какъв начин да приказват на улицата, по какъв начин да се предпазят от злоупотреби, в случай че не се приказва.

Това стана ясно от думите на психолога Иван Игов пред Българска национална телевизия. Той и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов разискаха половото обучение в учебно заведение - по кое време и по какъв начин да стартира.
 В Пернишкото учебно заведение не спазили заповед на Вълчев за нерешителност по чувствителни тематики
В Пернишкото учебно заведение не спазили заповед на Вълчев за нерешителност по чувствителни тематики

Има заповед да се въздържат и да подхождат с доза " нерешителност " към чувствителни тематики

Поводът за този коментар е недоволство от майка, чието 10-годишно дете е учило за мъжката и женска полова система, а по-късно децата били насърчавани да рисуват полови органи. Тези часове са проведени от фондация " Пулс ", които настояват, че задачата на програмата е предварителна защита на насилието във всичките му форми, в това число и половото. Програмата не е утвърдена от МОН .

За да можем да предпазим децата от похищения, ние би трябвало да приказваме, да обясняваме, изясни психологът Игов.

По думите му децата на 3-4-годишна възраст задават въпроси за своята половост . Всяко дете на 5-годиша възраст влиза в интернет, на 7 година всички деца са виждали порнографските уеб сайтове.

В по-късна възраст в учебно заведение има предмет " Психология на човешката половост ", само че постоянно и учителите не са готови. Децата всеобщо приказват за човешкото тяло в 6-ти клас, в часовете по биология.
 12-годишна роди бебе в Лом
12-годишна роди бебе в Лом

Родителите на невръстната майка са безработни с осем деца

По думите на депутата Богданов терзанията на неговата политическа мощ идват от това, че в прекомерно ранна възраст се показват много комплицирани и дискусионни тематики .

" За нас няма подозрение, че подобен вид обучение има своя смисъл, само че настояваме да е под контрола на МОН . В момента в часовете по биология, по логика на психиката, в часа на класа - по противоречив метод се показват полови тематики ", сподели Богданов.

В отговор на неговите думи психологът Игов съобщи, че има нарастване със 70% на броя на инфектираните от ХИВ. Ние сме на едно от първите места в Европа на забременели деца под 14-годишна възраст .
 Феноменът
Феноменът " деца раждат деца " у нас продължава, обезпокоена Манолова

Иска от новия образован министър наложително полово обучение

Според Богданов евентуално би трябвало да приказваме за метода по какъв начин да се преподава (предпазване от полово излъчени заболявания, ранно зачеване - б.р.) само че дали да се приказва за тези тематики - би трябвало да има общ консенсус сред всички.

Трябва да приказваме за това по какъв начин построяваме връзките си на обич, обвързаност, секс - не, само че възрастта е към 3-годишни, счита психологът.

Депутатът Богданов съобщи, че съгласно тях фондацията е: " проводници на джендър идеологията в България ".

На думите му незабавно реагира психологът Игов и го запита: " какво значи джендър идеология ". " Джендър " значи пол, отговори Богданов.

Психологът посочи, че през 20-те години на ХХ век има проблем с терминологията на британски език, защото думата " секс " се употребява като сексуален акт, терминът " джендър " значи пол.

Вие казвате " аз не съм джендър ", значи сте безполов , сподели Игов по адрес на Богданов.

Психологът недоумява, че е обърнато внимание на реакцията единствено на един родител от Перник. Само една майка сподели: " Детето ми е наранено " и тя има право да го каже. Но вие не чухте останалите десетина, които са съгласни да има такава стратегия в учебно заведение, сподели психологът.

Не може да вървиш напред, обърнал глава обратно , сподели Игов.

Според него, с цел да е съответна една стратегия би трябвало да има теоретичен консенсус. В Перник има един единствен родител, който се оплака.

От своя страна Богданов прикани да е по-внимателен метода с тези Неправителствени организации, на което Игов запита: " мислите ли, че министерството има капацитетът (да ревизира неправителствените организации) ".

" Всяка самодейност, която се подхваща, се намира една дребна навалица, която го отхвърля. Някои хора се заиграват със страховете на хората. Когато хората отхвърлят нещо, би трябвало да оферират опция. От ваша страна опция не сме виждали ", добави Игов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР