Всеки ден, който казваме, че днешният е бил най-лошият, а

...
Всеки ден, който казваме, че днешният е бил най-лошият, а
Коментари Харесай

Моят ден като лекар в болница al-Shifa в Газа | Отблизо

„ Всеки ден, който споделяме, че днешният е бил най-лошият, а идващият ден се оказва още по-лош “, споделя Сара Ал Сака, млад хирург в болница ал-Шифа, най-голямото здравно заведение в Газа. Болницата Al-Shifa е претъпкана както с живи, по този начин и с мъртви, тъй че Сара се втурва от един пациент към различен, предлагайки единствено няколко минути на човек. „ Ние лекуваме пациенти на пода, на разпъване или в коридорите. Няма задоволително операционни или зали за възобновяване и хората са умряли, тъй като няма къде да ги настаним за лекуване “, прибавя тя.

Мъже, дами и деца има измежду ранените – някои плачат, други треперят или спят на спонтанни кревати на пода. На въпроса коя е най-трудната част от работата й, Ал Сака споделя, че това са децата.

Продължете да четете

лист от 3 детайла „ Истинско кръвопролитие “: цивилни жители на Газа скърбим, до момента в който Израел нанася удари по бежански лагери Йордания, Израел афишират десантиране по въздух на незабавна здравна помощ в болница в Газа Трябва да покажа на света какво прави Израел в Газа | Затвори края на списъка

„ Не мога да търпя децата да страдат. Дори не мога да ги претърпявам да плачат. Не отидох в педиатрия, тъй като не желаех да се усещам толкоз безпомощна пред плачещите деца “, прибавя тя.

За съвсем един месец от нападението на Израел над Газа, минимум 10 000 палестинци са били убити, в това число 4880 деца, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Моргата в болница ал-Шифа е достигнала оптимален потенциал и отвън главната постройка е сложена палатка за запазване на телата. „ Вчера те бяха сложени в хладилници, употребявани за предпазване на замразено пиле “, споделя Ахмед Хиджази, палестински основател на наличие. „ Можете ли да си визиите какъв брой трагично е това? “ прибавя той.

Преди израелското нахлуване над Газа Хиджази употребява наличието си в обществените медии, с цел да покаже хубостта на Газа на света макар блокадата, само че в този момент фокусът му се е изместил към записването на историята. Той документира последствията от бомбардировките на Израел: майки в болежка, деца, треперещи в мъка, изтощени лекари, опериращи с фенерчета. Ахмед също стана очевидец на въздушния удар против кола за спешна помощ тъкмо пред портите на болничното заведение al-Shifa: „ Снимам от колата за спешна помощ, тъй че Израел да не може да твърди, че не бомбардират цивилни… Искам светът да види мащаба на кланетата осъществени против човечеството. “

Кредити

Филм на: Тиърни Бонини и Real Gaza Productions

Оператор: Real Gaza Productions

Редактори: Антония Перело и Катрин Халинан

Помощник редактор: Ахмад Самара

Звуков редактор и миксер: Линус Бергман

Изпълнителен продуцент: Тиърни Бонини

Старши редактор: Доналд Камерън

 

Публикувано на 6 ноември 2023 година, 6 ноември 2023 г
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР