Всеки ден, когато слагате грим на лицето си, трябва да

...
Всеки ден, когато слагате грим на лицето си, трябва да
Коментари Харесай

Как да премахнем грима си безопасно, за да запазим кожата си млада

Всеки ден, когато слагате грим на лицето си, би трябвало да го свалите вечерта. Правилното унищожаване на грима ще ви помогне да запазите кожата си млада и свежа. 

Как да премахнете грима? Ежедневно!

Премахването на грим за лице и очи би трябвало да бъде вашият всекидневен обред за разчистване на лицето. Старателното измиване на декор дьо тена от кожата, клепача, спиралата или даже червилото ще ви помогне да запазите млад и пресен тип за по-дълго. Нещо повече, кожата ще наподобява доста по-добре на идващия ден.

Стъпка по стъпка, с цел да премахнете грима от лицето си

1. Измийте ръцете си!

Преди да започнете да премахвате грима, вържете косата си и измийте добре ръцете си. Не забравяйте да сапунисвате ръцете си за най-малко 30 секунди, с цел да убиете съвсем всички бактерии и вируси, които остават по кожата ви.

2. Премахнете очния грим
Перфектният грим за русокоски
Преди да преминем към нашите препоръки единствено за грим, има няколко неща, които си коства да споменем. Когато избирате фондьотен, пудра или к...
Прочети повече
Всичко стартира с премахването на грима от очите. Изберете вярната козметика (например течност или масло за унищожаване на водоустойчива серпантина или мицеларна течност, която може да се оправи с елементарната спирала).

Нанесете доста щедро мицеларна течност или двуфазна течност върху памучен тампон. След това го поставете върху окото и го оставете там за към 20-30 секунди. Въпросът е течността да стартира да разтваря грима. Когато усетите, че памучният тампон се плъзга елементарно по кожата ви, измийте грима си към вътрешния ъгъл на окото (никога противоположното!). Бъдете доста нежни, с цел да не разтегнете кожата под очите.

3. Почистване на миглите

Въпреки че може да мислите, че сте премахнали целия грим от миглите си, може да не е по този начин. Вземете съчка за уши, намокрете я с лосиона, с който сте измивали очите си, и почистете добре линията на миглите. По този метод няма да ги откъснете.

4. Премахване на грима от лицето 
Перманентен грим - типове и характерности
Бъдете постоянно във форма: вкъщи, на работа, на плажа, в басейна или във фитнес центъра и не се опасявайте, че гримът ви ще " изплува " н...
Прочети повече
Време е да премахнете декор дьо тена от лицето си. Тук мицеларната вода работи най-добре. Т ще работят като магнит и ще изтеглят от порите ви замърсяванията от целия ден и остатъците от козметика. 

5. Гел за измиване на разположение

Ако кожата ви наподобява чиста, можем да ви уверим, че не е по този начин. Засега просто сте премахнали грима незадълбочено. Сега е време да измиете кожата и да я почистите вярно. За да извършите това, изберете деликатна почистваща пяна или гел за лице, подобаваща за вашия вид кожа. Разтрийте нежно гела с ръце и го нанесете с кръгови придвижвания върху цялото лице. След това изплакнете с топла вода.

6. Тоник и крем

Последният стадий от отстраняването на грима и почистването е да се възвърне правилното pH на кожата. За задачата нанесете тоник. Сега кожата ви е подготвена за по-нататъшна грижа, т.е. нанасяне на подхранващ крем или маска.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР