Всеки човек трябва да провери нивата на холестерол в кръвта

...
Всеки човек трябва да провери нивата на холестерол в кръвта
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Всеки човек трябва да проверява нивата на холестерол в кръвта си

Всеки човек би трябвало да ревизира равнищата на холестерол в кръвта си след празниците. Това посъветва кардиологът проф. Сотир Марчев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Всеки здравноосигурен български жител има право на профилактичен обзор най-малко веднъж в годината, напомни той. „ Личният доктор има право, според от възрастта на индивида, през избран интервал от време да му пуска лабораторни проучвания, в това число и за холестерол. Ето за какво е добре да се обърнем към персоналния си доктор ", изясни той.

Пълната кръвна картина обаче значи проучване единствено на кръвните кафези, нищо повече, означи проф. Марчев. В това проучване не са включени кръвната захар и холестерола, тъй като това е биохимия, която се пуска в допълнение.

„ Холестеролът е значим, тъй като той се разгражда и от него се вършат мъжките и женските полови хормони, а в надбъбречните жлези - кортикостероидите. Когато се печем на слънце1 от него организмът ни синтезира витамин D. Изолацията на нервните кафези също идва от холестерола - 20% от мозъка ни в действителност е холестерол. Това значи, че той е извънредно значим ", сподели още професорът.

Той разясни, че има добър и неприятен холестерол. Освен това индикаторите му са самостоятелни за всеки - в случай че при един равнищата му са високи, то различен със същите равнища може да живее без проблем.

бТВ, „ Тази събота "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР