Всеки човек се движи по уникален начин и личната му

...
Всеки човек се движи по уникален начин и личната му
Коментари Харесай

Скоростта на походката издава инфаркт, рак и дори деменция

Всеки човек се движи по неповторим метод и персоналната му походка може да издаде огромна част от назряващите в тялото му здравословни проблеми, написа Си Ен Ен.

Въпреки че походката на всеки е друга, човек може да я промени заради някакво заболяване, пострадване, генетични особености или проблеми със стъпалата. Ненормалната походка се характеризира с несъответстващи на пръв взор придвижвания – като да вземем за пример влаченето на краката, клатенето на ляво или на дясно, както и преплитането на краката при вървене.

„ Седенето е най-лошата позиция, която тялото може да заеме “, изяснява Ивелина Ковачева

Скоростта на придвижване също може да бъде знак за здравето на съответния човек. Всъщност в последно време този индикатор се преглежда от лекарите като главен при слагането на някои диагнози, дружно с телесната температура, честотата на пулса, честотата на дишане, равнищата на кръвното налягане и насищането на кръвта с О2.

Жизнените признаци дават сериозна информация за оценка на настоящото здравословно положение , се споделя в последното огромно американско проучване, данните от което са оповестени в Journal of the American Medical Directors Association. В рамките на изследването са прегледани 44 проучвания, в които са взели участие общо 101 945 участници.

В " Жените на България " Боряна Герасимова споделя за заболяването с признателност, тъй като я трансформира в дамата, която е през днешния ден

Какво може да разкрие анализът на походката за здравето на всеки съответен човек?

Тази оценка може да планува някои двигателни забавяния при деца, а в съчетано с утежняване на когнитивните качества, демонстрира нараснал риск от появяването на деменция при възрастните. В допълнение, бавната походка може да е симптом на преждевременна гибел, развиването на сърдечносъдови болести (като инфаркт) или рак, се споделя в заключението на проучването.

На прага сме на грипна вълна и от ден на ден се замисляме по какъв начин да подсилим имунната си система

„ Ако някой върви прекомерно постепенно, стъпките му са доста къси, а времето, в което двата му крайници са на земята, е прекомерно дълго, то тази композиция предвещава скорошно развиване на заболяването на Паркинсон “, изяснява физиотерапевтът Стефани Уейкман.

Анализът на походката има огромно значение и за хората, които вървят на фитнес или имат спортна кариера. Той да вземем за пример може да уточни вероятността от пострадване, както и времето, в което даден състезател ще е подготвен да възобнови активността си след травмата или след интервенцията.

Учените се надяват да получат позволение за клинични тествания при хората до края на тази година

„ За хора, които имат избрани пострадвания, анализът на походката може да ни помогне в коригирането на механиката на тялото, с цел да не се контузи човек още веднъж “, изяснява за Си Ен Ен проф. доктор Браян Хайдершайт, експерт по ортопедия в университета на Уисконсин-Медисън и шеф на Badger Athletic Performance в Медисън.

Според него тези пострадвания постоянно са свързани с костен стрес, болежка в коляното, болежка в тазобедрената става или ахилесова тендинопатия. Последното е мъчително положение на ахилесовото сухожилие, което постоянно е породено от прекалено натоварване.

В момента бебетата у нас се ревизират единствено за три болести

Професионалният разбор може също да покаже неефективност в придвижването на спортистите. Благодарение на него може да се усъвършенства скоростта на тичане, придвижванията при игра на тенис и даже замаха по време на голф, настояват медиците.

Съвсем скоро изкуственият разсъдък също ще е кадърен да следи походката на хората. Това ще става посредством особено приложение. Пациентите го изтеглят на телефона си, след което слагат мобилното устройство в джоба си. Приложението стартира да следи придвижването, а лекарят отдалечено получава достъп до данните.

Здравният министър даде обещание страната ни да има Национална детска болница до две години

„ Благодарение на изкуствения разсъдък ние ще можем да преглеждаме скоростта на походката, ритъма (броя на стъпките в минута), дължината на стъпката, времето, през което двата крайници са стъпила на земята, стойката и така нататък “, изяснява физиотерапевтът Стефани Уейкман.

Тя споделя още, че посредством походката може да се дефинира и дали даден човек скоро би изпаднал в меланхолия. Предвестник на това положение съгласно нея е по-бавното вървене.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР