Всеки човек поне веднъж се е чувствал адски демотивиран и

Всеки човек поне веднъж се е чувствал адски демотивиран и ...

Не ви се работи? 3 стратегии за мотивиране в офиса!.Всеки човек поне веднъж се е чувствал адски демотивиран и апатичен на работното място. Без желание дори да стане от леглото, какво остава да свърши нещо полезно. Ако и вие сте отегчени и летаргични и ви е наистина трудно да се насилите да работите, може би е време да пробвате някой от тези начини да си върнете работната мотивация.

Идентичност на задачите

Работата е най-мотивираща, когато е ясно какво точно постигате. Помислете за това колко страхотно се чувствате, когато знаете, че сте стартирали от нулата и сте постигнали голям напредък по важен проект. От друга страна, нищо не е по-лошо от това да работиш цял ден и да мислиш "Нищо не свърших и днес…" В края на всеки ден или седмица направете списък "Готово" (обратното на списъка със задачи), където да отбелязвате всички изпълнени задачи.

Разнообразие на уменията

Чувствате се, сякаш правите едно и също нещо ден след ден? Това не е никак стимулиращо! Опитайте се да структурирате вашите дни, така че да работите по различни задачи. Например, вместо да пишете отчети цял понеделник, а във вторник да правите презентация, опитайте се да разделите работата равномерно по дни. Когато стимулирате различни части на мозъка, мотивацията ви ще бъде доста „по-активна”.

Повече увереност

Повечето пъти, когато хората не правят това, което трябва да правят, не е от липса на информация. Хората в крайна сметка пушат, не защото не знаят, че цигарите ще ги убият. Нито пък се бавят със започването на гадния проект, защото са забравили за крайния срок. По една или друга причина хората не вярват, че ще успеят, затова не могат да се насилят да започнат дадено нещо. Даването на съвети означава, че им давате информация, а те нямат нужда от това. Вместо това им поискайте съвет, на база опита им, кажете им колко добре се справят, дори нещо банално – колко са отслабнали, например. Увереността под каквото и да е форма влияе върху мотивацията на работното място.

 

Редактор: Елица Христова

Източник: expert.bg